La comunitat islàmica del Bages condemna l'atac al Charlie Hebdo

Afirma que qui comet actes d'aquesta mena "no és, ni pot ser anomenat com a musulmà" |Aprofita per fer arribar el seu "condol als familiars de les víctimes i al conjunt de la nació francesa"

Redacció
10 de gener del 2015
Actualitzat el 11 de gener a les 21:13h
La mesquita ocupa el primer pis de l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Aranya.
La mesquita ocupa el primer pis de l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Aranya. | Pere Fontanals

La mesquita Al Fath en una imatge d'arxiu. Foto: Pere Fontanals


La comunitat islàmica del Bages de la mesquita Al Fath, a la via Sant Ignasi de Manresa, ha emès aquest dissabte un comunicat per fer pública la seva "condemna més absoluta", al "terrible acte terrorista" que va succeir el passat dimecres, a París, contra el periòdic Charlie Hebdo, que va costar la vida a 12 persones i en va ferir moltes més.

El comunicat recorda que "ningú no pot utilitzar el nom d'Al·la, ni del seu profeta Muhammad, ni la defensa de l'Islam o de la Gihad, per assassinar a ningú, ni molt menys a persones innocents, desarmades, rematant a algunes d'elles al terra, com s'ha pogut veure a les imatges de televisió".

Així mateix, la comunitat islàmica del Bages reitera que "l'Islam mai no ha consentit l'assassinat ni el terrorisme". De fet, qui comet actes d'aquesta mena "no és, ni pot ser anomenat com a musulmà", ja que es cometria "una greu ofensa als creients i a Al·là". El comunicat reitera que "qui comet actes d'aquesta mena mereix la nostra condemna més absoluta, la condemna de les lleis dels homes i de la llei i judici d'Al·là".

Finalment, la comunitat islàmica del Bages conclou el comunicat fent arribar "el nostre condol als familiars de les víctimes i al conjunt de la nació francesa".