Deconstrucció de les pintures de Marina Berdalet a la Papasseit

L'artista de L'Estany mostrarà una sèrie de dibuixos que reflexionen sobre els límits de l'obra, el suport i la seva situació dins l'espai

Redacció
08 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:07h
Marina Berdalet gaudeix d'una dilatada trajectòria artística: ha estat guardonada amb diversos premis de dibuix i pintura entre els que destaquen el "Premi Internacional de Dibuix Ynglada Guillot" (1999), el segon premi del "Certamen nacional de dibujo Gregorio Prieto" (2002), el primer "Premi de Dibuix Joan Vilanova" (2006) o el "Premi Tendències d'Arts Plàstiques Regió 7 – TV Manresa" (2012).

En aquesta ocasió, Berdalet porta a la llibreria de la Plaça Gispert una selecció de dibuixos de la sèrie "Pell morta", iniciada l'any 2014 i en la qual encara està treballant. La mostra, per tant, constitueix una espècie de work in progress que l'artista vol compartir amb el públic. Arrelada en la sèrie de dibuixos sobre paper "Traços del gest", iniciada l'any 2000 i amb la voluntat d'experimentar sobre la profunditat a través de la línia i la naturalesa gestual del traç, "Pell morta" investiga les possibilitats del dibuix sobre capes successives de paper blanc impregnat en vernís, que el transforma i el fa translúcid o transparent.

El joc plàstic de la sèrie, estructurada en capes, es reforça amb la combinació de valors i qualitats del paper i els seus contorns rectes o esquinçats. L'aplicació de cada capa de paper amarat de vernís obre noves portes a partir de bombolles i arrugues que s'incorporen significativament a l'obra, modificant la textura mateixa del paper, que remet a la naturalesa orgànica de la pell. Així, la recerca de la profunditat segueix, però en aquesta ocasió el paper, a més de ser suport del traç, és també matèria que permet intuir la fondària de les capes successives de dibuixos, enriquint la recerca original.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el proper dissabte 10 de gener a les vuit del vespre i podrà visitar-se fins el 12 de febrer.