Bulgària extradita el veí de Monistrol que volia unir-se a l'Estat Islàmic

El bagenc va ser detingut a la frontera amb Turquia quan es disposava, juntament amb dos egarencs, a arribar a Síria per unir-se a l'organització terrorista d'Estat Islàmic

La Torre
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:35h
Un tribunal de Bulgària ha aprovat la petició d'extraditar els tres pressumptes gihaidistes, un ciutadà brasiler i dos magrebins, veïns de Monistrol de Montserrat i Terrassa a l'Estat espanyol, segons recull l'agència Efe dels rotatius búlgars locals "Standart" i "Presa".

Els tres homes van ser detinguts a la frontera entre Bulgària i Turquia el passat mes de desembre quan es dirigien cap a Síria per unir-se a l'organització terrorista Estat Islàmic. Els Mossos d'Esquadra van detectar la marxa dels tres detinguts i va sol·licitar l'emissió de tres Ordres Europees d'Entrega i Detenció per evitar la seva incorporació a l'Estat Islàmic. 

A més, es van produir escorcolls en quatre domicilis relacionats amb aquestes detencions. Actualment, el monistrolenc i els egarencs es trobaven en presó provisional a l'espera de ser extraditats. La investigació es troba sota secret de sumari.