La nova campanya del Consorci dóna raons per reciclar cada dia

A través d'un web i un perfil de Facebook es publica cada dia una reflexió a l'entorn del reciclatge

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:55h
Amb el títol '365 raons per reciclar al Bages', el Consorci del Bages per a la gestió de residus ha posat en marxa una campanya de sensibilització ciutadana que s'allargarà durant tot l'any i que té com a objectiu donar raons i arguments per defensar la importància del reciclatge i convèncer aquelles persones que encara no fan una correcta separació dels residus a la llar.

La campanya es podrà visualitzar a través dels mitjans de comunicació comarcals i es pot seguir diàriament a través d'aquest web i aquest perfil de Facebook. A través d'aquests dos portals, es publica cada dia una reflexió a l'entorn del reciclatge: es donen dades econòmiques, xifres de residus, exemples dels avantatges de reciclar i es fa una crida a la responsabilitat en matèria de gestió de residus.

A més, a través del web, els usuaris es poden subscriure per rebre cada dia la raó al seu propi correu electrònic i poden enviar fotografies de com es recicla a casa seva. Les millors fotografies s'utilitzaran per il·lustrar el calendari de sobretaula del Consorci l'any vinent.

Tot i que el Bages se situa per sobre de la mitjana catalana en índexs de reciclatge, encara queda molt camí per fer: un 70% dels residus que van a parar al dipòsit controlat podrien haver estat reciclats. Si es milloren les dades de reciclatge –dipositant cada residu al seu contenidor i utilitzant les deixalleries fixes i mòbils-, es redueix el preu de gestió de les deixalles, s'evita el consum de matèries de primeres i s'allarga la vida de l'abocador.