Manresa Teatre Musical inaugura seu al carrer del Bruc

500 persones van assistir a la inauguració de les noves instal·lacions aquest diumenge

per Redacció , 5 de gener de 2015 a les 11:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alguns dels assistents a la inauguració, a l'entrada de les noves instal·lacions de Manresa Teatre Musical. Foto: MTM


Prop de 500 persones van fer cap, diumenge, 4 de gener, a la festa d'inauguració de les noves instal·lacions de Manresa Teatre Musical (MTM). Una catifa vermella donava la benvinguda, des de les 7 de la tarda, a alumnes, exalumnes i públic convocat per estrenar els locals del carrer del Bruc 14 de Manresa que, a partir d'ara, acolliran l'activitat d'aquesta escola d'arts escèniques especialitzada en teatre musical. Durant més de dues hores, els assistents van poder visitar els diferents espais, tant d'assaig com de servei, fer-se una fotografia en un photocall o brindar per l'ocasió.


Els 450m2 dels locals del carrer del Bruc 14 permetran, en endavant, donar una millor resposta a les necessitats de MTM, amb més espai i també millors condicions per continuar oferint una formació escènica de qualitat i produir nous espectacles. Actualment, l'escola compta amb 164 alumnes, inscrits en 210 activitats, majoritàriament de formació en teatre musical, però també en ballet clàssic, cant i dansa-jazz. 8 professors hi imparteixen classes de diferents disciplines a grups d'alumnes de totes les edats: des dels 4 anys fins a adults.

Una formació completa i professionalitzadora

Manresa Teatre Musical (MTM) va iniciar la seva activitat, el 7 de gener de 2012, en un local de 250m2 al carrer Fonollar 6 de Manresa, amb 22 alumnes i 2 professors, David Bacardit i Pablo Testa Grosbaum, alhora promotors de la iniciativa. Tant l'un com l'altre havien realitzat activitat professional i docència en el terreny de les arts escèniques, prèviament.

Posar en marxa MTM els va permetre portar a la pràctica la seva filosofia de formació artística i de creació escènica, ben diferent de la de la resta d'escoles d'arts escèniques de la ciutat. El seu objectiu era oferir formació en teatre musical, bo i integrant les tres disciplines: interpretació, dansa i cant. A més, incorporava la participació en un muntatge complet com a part imprescindible de la formació dels actors per treballar els aspectes artístics, personals i professionals que només el contacte real amb el públic pot aportar.

Tres espectacles i més de sis mil espectadors
En els seus tres anys de vida, MTM ha produït tres espectacles, dels quals se n'han fet un total de 18 representacions. Gairebé 7.000 espectadors els han vist en diferents teatres de la Catalunya Central. Aquestes xifres creixeran encara durant els propers mesos ja que la gira del seu darrer espectacle, Hairspray, encara no ha finalitzat.

MTM va estrenar Supercalifragilistik, el seu primer espectacle, el 6 de juliol de 2012, al teatre Conservatori de Manresa. Després, vindrien La Bella i la Bèstia (2013) i Hairspray (2014). Cada muntatge ha superat en complexitat coreogràfica, interpretativa i escenogràfica l'anterior. Cada cop, també, ha posat més persones dalt de l'escenari, en una progressió paral·lela al creixement del nombre d'alumnes de l'escola. Actualment, MTM es troba en procés de creació del seu quart espectacle: Moulin Rouge, que s'estrenarà al llarg del 2015.

Més que teatre musical
El setembre de 2013, MTM va iniciar el segon curs amb una nova línia de treball: Ballet Clàssic Manresa (BCM). Donava, així, consistència i recorregut formatiu a una activitat present des del primer dia a l'escola: el ballet clàssic. De fet, bona part dels alumnes de teatre musical completen la seva preparació amb aquesta disciplina, però BCM ofereix la possibilitat a altres persones de rebre una formació exclusivament en aquest terreny. En aquests moments, BCM compta amb 63 alumnes, que equival al 30% de l'activitat total de MTM. Altres línies de treball de l'escola són la formació en cant i en dansa-jazz.

 

Participació