Urbanisme fa rectificar el PGOUM de Pineda i Torroella de Baix

Fa ampliar la superfície destinada a espai públic

Redacció
04 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:31h
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages, format per Gent fent Poble, PSC i Imagina't (ERC i Partit Pirata), ha hagut de rectificar el projecte que havia aprovat mesos enrere sobre la modificació puntual dels sistemes d'espais lliures de Pineda i Torroella de Baix.

El grup municipal de CiU havia presentat al·legacions respecte a aquest projecte, reclamant que hi hagués més metres quadrats de cessió per a espai públic, ja que enteníen "que amb la modificació que es proposava s'afavoria de forma substancial a la propietat privada dels terrenys de Pineda en detriment dels interessos públics".

Ara, la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central obliga a l'ajuntament a modificar el projecte, ampliant els metres quadrats de terreny que el propietari haurà de cedir forçosament com a espai públic per compensar l'increment en metres quadrats per edificar i l'ampliació dels usos permesos que el govern municipal li concedia al propietari privat amb la modificació que inicialment havia aprovat.

Tot i així, l'ajuntament, en la seva modificació, amplia els metres quadrats com a zona verda i es perden els metres d'espai reservat per equipament esportiu que passen a uns terrenys de propietat municipal de Torroella de Baix, els quals no es poden edificar, ja que es tracta d'una zona d'arbrat protegit.

Així mateix Urbanisme també exigeix a l'ajuntament una proposta d'ordenació que justifiqui l'edificabilitat proposada i els nous usos que s'admeten per als terrenys de propietat privada.