La Nit Viva de Fonollosa atrau 580 persones en l'estrena

Es podran veure noves funcions de l'espectacle nadalenc els propers dies 1, 3 i 5 de gener

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:48h
La premsa d'oli a la Nit Viva de Fonollosa.
La premsa d'oli a la Nit Viva de Fonollosa. | ACR Fonollosa

Més de 580 persones van assistir a l'estrena de la Nit Viva, l'espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle, quadres d'oficis antics i pessebre al poble de Fonollosa.

Els visitants van poder gaudir de la cinquantena d'escenes, i descobrir les novetats d'enguany: quatre quadres nous (els segadors, fent cordes, el sometent i buscant bolets), i la nova senyalització que indica a l'espectador el nom de cada una de les escenes, fet que facilita la comprensió de la recreació històrica. A part, també es va estrenar un servei de bar situat a l'entrada, on els espectadors van poder degustar xocolata desfeta, brou calent, cafès i altres begudes que van ajudar a combatre el fred i el vent (que va donar una treva durant l'estona en que es van realitzar les dues funcions).

De la Nit Viva destaquen algunes escenes com la Premsa d'oli, el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), i d'altres de molt tradicionals però poc comú en aquest tipus d'espectacles, com Passant el rosari, el Salpàs, la infermera o arrossegant troncs. El recorregut transcorre per l'interior de cases centenàries, però també pels carrers i camps del Raval del Sastre, on podem trobar altres escenes com el mercat, la bugada, el carro de la verema, el Portal de Betlem o la matança del porc. Hi participen unes 190 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra i rodalies.

Es podran veure noves funcions de la Nit Viva de Fonollosa el proper 1 de gener i el dissabte 3, a ¼ de 7 i a 2/4 de 8 del vespre. La darrera representació serà el dilluns 5, amb una sola sessió a ¼ de 7, que anirà precedida de la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient.

El preu de l'entrada és 6 € (amb descomptes per infants i grups), i al finalitzar es dóna pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants.