La Camerata Bacasis oferirà concerts contra el càncer infantil

Els dies 3, 4 i 7 de gener a Santpedor, Callús i Artés

Redacció
23 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:43h
La Camerata Bacasis oferirà tres concerts al Bages a primers d'any.
La Camerata Bacasis oferirà tres concerts al Bages a primers d'any. | Camerata Bacasis

La Camerata Bacasis oferirà tres concerts al Bages a primers d'any. Foto: Camerata Bacasis


Els dies 3, 4 i 7 de gener de 2015 la formació bagenca Camerata Bacasis oferirà concerts a Santpedor, Callús i Artés en benefici d'associacions vinculades amb el càncer infantil.

Camerata Bacasis és una orquestra de cambra fundada al Bages l'any 2011 i formada per músics que en algun moment han estat vinculats al Conservatori de Música de Manresa. Després d'haver dut a terme concerts arreu del territori català i també a l'exterior (París i La Haia), aquestes festes oferirà a la nostra comarca una proposta solidària. 

L'objectiu de Melodies Solidàries és gaudir i fer gaudir amb un repertori exigent i familiar i, a la vegada, col·laborar amb tres entitats vinculades amb el càncer infantil. La recaptació (donatius voluntaris) de tots els concerts anirà destinada íntegrament a les diferents entitats. 

El primer dels concerts serà el proper dissabte 3 de gener a les 6 de la tarda a l'Auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor, en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia. L'endemà, 4 de gener, a les 12 del migdia, serà el torn del concert al Casal del Poble de Callús. En aquesta ocasió, Camerata Bacasis comptarà amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola Municipal de Música d'aquesta localitat i els beneficis aniran destinats a La Casa dels Xuklis. L'última oportunitat per gaudir de “Melodies solidàries” serà el dimecres 7 de gener a les 18.30h a l'Auditori Cal Sitjes d'Artés, en benefici de l'Obra Social de Sant Joan de Déu. Cal destacar la col·laboració dels Ajuntaments d'aquestes poblacions. 

Els concerts tindran dues parts: la primera estarà dedicada a peces del compositor barroc Antonio Vivaldi i inclourà un concert per a flautí i orquestra. El flautí solista serà interpretat per la reconeguda flautista santpedorenca Marta Santamaria i Llavall. La segona part del concert estarà formada per peces més lúdiques i divertides i, en aquesta ocasió, a Camerata Bacasis s'hi afegiran uns petits músics molt especials: nens i nenes que han superat una greu malaltia i que, se'ns dubte, faran que l'actuació esdevingui molt emotiva.  

Camerata Bacasis actuarà sota la batuta del seu director, el violinista Jordi Coll Claret. A més a més, comptarà amb la presència de col·laboradors tant destacats com Anna Costa (violoncel), Mònica Ramírez (clavicèmbal) i Xavier Soler (tiorba).
Arxivat a