De l'escola Ametllers a l'Ajuntament de Sant Joan

Els alumnes del CEIP Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada presenten els seus projectes d'emprenedoria a l'Ajuntament.
Els alumnes del CEIP Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada presenten els seus projectes d'emprenedoria a l'Ajuntament. | AjSJV
Redacció
19 de desembre del 2014
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:54h

Els alumnes de 5è de Primària del CEIP Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada han presentat els seus projectes d'emprenedoria a l'Ajuntament aquest migdia en una trobada amb l'alcalde Gil Ariso. La feina que porten a terme durant tot el curs consisteix a conèixer tots els passos per crear i posar en marxa una empresa i s'emmarca en el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola en què participen els dos grups de 5è de Primària del centre.

Cooperatives de productes artesans
Els alumnes treballen en dos projectes de cooperatives de productes artesanals fets a mà personalment per poder vendre al detall al mercat setmanal de Sant Joan. En la seva visita a l'Ajuntament els alumnes també han entrat la instància per presentar els estatuts, donar-se d'alta i sol·licitar el CIF. El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i del Consell Comarcal del Bages

Projecte educatiu
El programa és un projecte educatiu on es treballen un conjunt de valors i capacitats individuals com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat, la creativitat, la iniciativa, la comunicació, la motivació, l'autonomia, la curiositat, la cooperació, la solidaritat, etc. alhora que permet l'adquisició de les competències bàsiques que es treballen de forma transversal en tot el projecte (competència matemàtica, lingüística, competència digital, competència cultural i artística, etc). Tots els alumnes de l'aula participen del projecte i realitzen tasques com la de preparar la documentació de constitució de la cooperativa, el disseny del logotip i imatge corporativa, la fabricació dels productes, l'etiquetatge, la determinació del PVP, la publicitat, la gestió d'un blog on explicaran l'experiència i el propi procés de venta, entre d'altres.

45 municipis i 91 centres
Enguany participaran al projecte 45 municipis i 91 centres educatius de la província de Barcelona. Està prevista la creació de 154 cooperatives i la participació de 3.850 alumnes.