MengemBages i MBICI, inici de la ruta Pam a Pam cooperativista

Es tracta d'una activitat que busca botigues i iniciatives de consum responsable i economia solidària en diferents sectors com roba, alimentació, mobilitat, salut o banca

Redacció
18 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:40h
El mapa virtual i col·laboratiu Pam a Pam, que impulsa SETEM Catalunya i la Xarxa d'Economia Solidària (XES), mostra els punts de consum responsable i d'economia solidària de Catalunya per transformar el món a partir de la cistella de la compra. Arrenca en plena campanya de Nadal, l'època consumista per excel·lència.

Fins ara, i des de fa un any, el mapa mostrava els àmbits de banca, roba i alimentació a Barcelona, però a partir del divendres 19 de desembre el web www.pamapam.org s'amplia a tot el territori català i a tots els sectors de l'economia solidària: alimentació, cultura, educació, vestir, oci, logística, habitatge o finançament, entre d'altres. Aquesta ampliació contempla el local de MengemBages i MBICI de Manresa, que es troba al carrer del Bruc número 59 i que, el proper dissabte 20 de desembre a les onze del matí realitzarà rutes per botigues i iniciatives de consum responsable i economia solidària. En aquesta ruta s'entrevistarà a les iniciatives, a les persones coordinadores del projecte i a les voluntàries que hi participen.

El projecte, impulsat per una xarxa de persones voluntàries, busca botigues i comerços catalans responsables, i en dóna difusió a través del web. El mapa parteix de la base OpenStreetMap (OSM), un projecte col·laboratiu per crear mapes lliures i editables. 

Un model de consum per prioritzar les persones i l'entorn
Anna Fernàndez, la coordinadora del projecte, destaca que "cada cop hi ha més alternatives que ofereixen productes de proximitat, que ens deixen invertir els nostres diners en una banca coherent amb els nostres valors, que permeten el subministrament d'energia verda i renovable a la llar, una vida més comunitària, etc." i Pam a Pam ofereix informació sobre totes aquestes iniciatives que la ciutadania pot trobar a prop de casa seva "per potenciar un model de consum i producció que prioritzi les persones i l'entorn, i que escapi de la lògica capitalista del màxim benefici econòmic".

Aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Barcelona i EEA Grants-Plataforma de ONG de Acción Social.