Quatre-cents alumnes del Bages ja saben utilitzar el desfibril·lador

Es tracta d'una formació duta organitzada per l'Institut Català de la Salut que continuarà el 2015 en les escoles i els instituts que la sol·licitin

Redacció
18 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:21h
Professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS) han realitzat, en escoles d'educació primària i instituts d'educació secundària obligatòria del Bages, unes sessions de formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador per als alumnes d'aquests centres. Durant aquest primer trimestre del curs, al Bages s'han format aproximadament uns 400 alumnes de diferents poblacions de la comarca: Cardona, Artés, Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada i Moià. Aquesta formació tindrà continuïtat durant el 2015 en les escoles i els instituts que la sol·licitin. La formació consisteix en una xerrada-taller, d'entre una i dues hores de durada, en la qual s'explica als participants la importància de conèixer la tècnica de reanimació cardiopulmonar, la cadena de supervivència i el procediment per fer un treball correcte de suport vital bàsic en aquells casos en què sigui necessari aplicar aquesta tècnica. Tota aquesta formació es realitza amb material, maniquins i desfibril·ladors preparats per a entorns de formació. Amb aquests maniquins es poden practicar també les compressions toràciques o els moviments de ressuscitació característics d'aquesta tècnica.

L'ICS a la Catalunya Central
La Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000 habitants de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d'uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d'atenció primària i 112 consultoris locals.