Absolen el jove denunciat per PxC per coaccions i injúries

La jutgessa sentencia que no hi ha proves contra Bernat Sorinas de les acusacions d'Alberto Pericas i Robert Herrando durant la protesta contra l'acapte racista a la Font dels Capellans

Pere Fontanals
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 21:38h
L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici.
L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici. | Pere Fontanals

L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici. Foto: Pere Fontanals


La jutgessa del Jutjat de Primera Instància número 3 de Manresa ha dictat sentència absolent Bernat Sorinas de la denúncia presentada per PxC per coacció i injúries ja que no han quedat demostrades les afirmacions d'Alberto Pericas i Robert Herrando. Fins i tot la sentència valora que Sorinas sigui una de les persones "que va supervisar que la protesta de les entitats anti-racistes no entorpís el pas de les persones que estaven fent compres al mercat de la Font dels Capellans".

Cal recordar que el passat 15 de juliol, una setantena de persones es van concentrar al mercat de la Font dels Capellans en protesta per un acapte d'aliments racista que pretenia fer PxC. En un moment donat, els membres d'aquesta formació van sortir d'un bar proper i es van trobar amb els col·lectius anti-racistes davant seu que, des de la distància els van increpar. Aquesta situació es va allargar alguns minuts fins que els simpatitzants de PxC, entre els que hi havia el seu secretari general, Robert Herrando, i el regidor a Manresa, Alberto Pericas, van sortir del mercat desistint de fer l'acapte, però van presentar denúncia per coaccions i injúries.

La sentència absolutòria recull el testimoni durant el judici celebrat el passat 21 de novembre d'un sergent dels Mossos d'Esquadra que assegura que van oferir protecció als membres de PxC, però que aquests la van rebutjar i van marxar "sense avisar ni sol·licitar-la" entre crits de "No pasarán", i que Sorinas formava part del grup que protestava però que "en cap moment no es va acostar als denunciants".

La resta de declaracions, fins i tot la dels denunciants, van anar en la mateixa línia i van corroborar que més enllà dels crits de la protesta, ni Alberto Pericas ni Robert Herrando no van ser coaccionats ni injuriats durant l'acte.