Junyent inaugura 2n Simposi de Producció Alimentària

L'alcalde de Manresa diu que el repte de futur és compatibilitzar el creixement econòmic amb el desenvolupament sostenible

Redacció
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:46h
Inauguració del 2n Simposi de Producció Alimentària 'Produccions Agrícoles'.
Inauguració del 2n Simposi de Producció Alimentària 'Produccions Agrícoles'. | AjM

Inauguració del 2n Simposi de Producció Alimentària 'Produccions Agrícoles'. Foto: AjM


Aquest divendres al matí s'ha inaugurat el 2n Simposi de Producció Alimentària 'Produccions Agrícoles' a la Fundació Universitària del Bages (FUB), seu de la Escola Agrària de Manresa. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

El tema d'aquesta trobada, que ha aplegat a unes 200 persones entre autoritats i experts en la matèria vinguts d'universitats i centres d'investigació de Catalunya, Espanya, França i Itàlia, és l'horticultura ecològica i el creixement experimentat que s'ha desenvolupat els últims anys, així com les mancances tècniques que n'obstaculitzen el seu progrés.

L'Alcalde de Manresa ha iniciat l'acte donant la Benvinguda als assistents i ha agraït al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per escollir la capital del Bages per fer el simposi. L'alcalde ha destacat que 'Manresa aposta per ser seu universitària UVic-UCC i que és una ciutat que, tot i tenir una gran tradició industrial creu fermament en el valor de la terra i dels productes ecològics'.

Junyent ha posat èmfasi en el treball que desenvolupa la Escola de Capacitació Agrària de Manresa "en tot l'espectre ecològic i natural i especialment pel que fa la formació continuada que acull unes 2000 persones". També ha desitjat 'sort al nou director de l'entitat, Antoni Armengol', que va estrenar el càrrec el passat mes de setembre.

Després ha intervingut el conseller del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí que ha donat per inaugurat l'acte.

També hi han assistit el president de l'Associació l'Era (coorganitzadora del simpòsium) Charles-André Descombres; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa i regidor de Comarca, Miquel Davins; el subdirector general d'Agricultura, Joan Gòdia i el director de l'Escola de Capacitació Agrària de Manresa, Antoni Armengol.

Una vintena de ponències
Al llarg de la jornada estan programades una sèrie de ponències a càrrec de diferents experts sobre cultiu ecològic, maquinària, i mètodes de control biològic per les plagues, control de les malalties de les plantes, etc.

Dissabte 13 de desembre, la trobada continuarà al llarg de tot al dia amb més conferències que tractaran, entre d'altres, temes com la qualitat nutricional dels productes hortícoles ecològics, i l'horticultura en hivernacle.

La trobada també inclou taules rodones i col·loquis. En total hi ha una vintena de ponències agendades i es compta amb la participació d'entitats com ITAB (Institut Technique de l'Agriculture Biologique) i CIVAM-Bio (Centre d'Initiatives pour Valoriser l'Agriculture et le Milieu Rural).