​Els pioners catalans en barbershop, The Hanfris Quartet, al Voilà!

Vénen a presentar el seu primer disc, "InterRail"

Aina Font Torra
03 de desembre del 2014
Actualitzat a les 18:33h
The Hanfris Quartet en concert al Voilà! aquest dijous a les deu.
The Hanfris Quartet en concert al Voilà! aquest dijous a les deu.

The Hanfris Quartet en concert al Voilà! aquest dijous a les deu.


"Què és el barbershop?" és una pregunta que les persones que no estan gaire al dia de l'actualitat musical difícilment podrien contestar. Però en canvi, sí que serien capaços de respondre a "què és la música a capella?". Doncs una cosa porta a l'altra. El barbershop no deixa de ser un estil d'harmonia a capella característic de música vocal no acompanyada instrumentalment, que normalment consta de quatre veus masculines, cada una de les quals té un rol propi: normalment hi ha el tenor primer, el tenor segon, el baríton i el baix.

Entre la gran munió de músics i cantants catalans de diversos estils, hi ha un grup de quatre joves que fa cinc anys es va embrancar en el projecte de crear una banda on l'estil únic i protagonista fos el barbershop. I sembla que la jugada els va sortir bé. Es tracta del Gener, l'Adrià, el Juan i el Jordi que artísticament s'anomenen The Hanfris Quartet. Actualment, i amb el seu primer disc, "InterRail", que aviat farà un any que van publicar, estan duent a terme una gira per Europa que demà tindrà parada al cafè-teatre Voilà! de Manresa. De fet, no és la primera vegada que els The Hanfris Quartet trepitgen la capital del Bages. Ho han fet en dues ocasions més: una va ser l'any 2012, per la Fira Mediterrània, a l'Auditori de la Plana de l'Om i l'altre, l'any 2013,on públic i artistes van compartir l'escenari de la sala gran del Kursaal en un concert molt íntim. 

La mateixa calidesa serà la que es trobaran demà al Voilà!, que també es caracteritza per ser un lloc on els artistes connecten fàcilment amb el públic per la proximitat entre l'escenari i les cadires dels assistents. El show començarà a les deu del vespre i el preu de l'entrada serà de 10 euros per persona.