​Mil tres-cents alumnes del Bages, conscienciats sobre les discapacitats

Es tracta d'uns tallers organitzats pel Consell Comarcal que ajuden als infants a posar-se al lloc de les persones amb dificultats físiques

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:00h
El dia 3 de desembre és el Dia internacional de les persones amb discapacitat. El Consell Comarcal del Bages treballa, any rere any, per conscienciar la ciutadania sobre les dificultats amb què es troben aquestes persones a causa de les barreres arquitectòniques i de comunicació que els impedeixen desenvolupar-se autònomament, sense oblidar altres barreres menys visibles però no menys importants com són les barreres socials.

Aquest curs, més de 1.300 alumnes de primària i secundària del Bages participen en algun dels tallers organitzats pel Consell Comarcal per sensibilitzar-los sobre aquests problemàtiques.

Com a novetat, s'incorpora un taller per als cursos de primària que, sota el nom "Juguem-hi tots", posa els alumnes en situacions que es troben persones amb discapacitat en la seva vida quotidiana. Alhora que juguen, els participants prenen consciència de les dificultats amb què es troben i les solucions que es poden aplicar per realitzar determinades accions amb èxit. En total, hi participen 414 alumnes de 9 centres bagencs.

Per als estudiants de secundària també es planteja un taller nou, que arribarà a 465 joves de 6 centres diferents, sobre el món de l'esport i la discapacitat. "Esport per a tothom" mostra i proposa la pràctica d'esports adaptats, com bàsquet en cadira de rodes, boccia, goalball, bàdminton, atletisme, eslàlom o vòlei asseguts.

 Finalment, es repeteix un taller que ja s'ha dut a terme amb gran èxit els darrers anys: "Posa't al meu lloc", una activitat que s'estructura en tres parts: un vídeo de sensibilització, un circuit amb cadira de rodes i una xerrada amb una persona amb discapacitat física. Hi participen 425 alumnes de 7 centres del Bages.