Testimoni escènic preestrena dos espectacles diumenge

Al matí a Sant Joan es representarà "Cantacontes" al matí, i a la tarda Artés viurà la "Història certa d'Abel Costafreda"

Redacció
27 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:23h
El proper diumenge, Testimoni Escènic preestrenarà dos  projectes musicals que ha escollit en la darrera convocatòria. Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada acollirà diumenge a les 12 del migdia 'Cantacontes', un espectacle per tota la família on contes coneguts es converteixen en mini musicals. I a les 7 de la tarda a l'Auditori de l'Escola de Música d'Artés, es recordarà per mitjà d'un concert documental, una història que va trasbalsar la comarca, el crim dels amants de Rajadell, amb 'Història certa d'Abel Costafreda'.

Testimoni Escènic és una Xarxa de suport a la producció d'arts escèniques que ofereix, a les companyies, una residència d'una setmana i diverses preestrenes per tal de realitzar assajos intensius i preestrenes amb públic.

Cantacontes de la Cia. Nyiguit
Es tracta d'un espectacle realitzat a partir de tres contes coneguts pels més petits de la família. Els personatges ens cantaran les seves peripècies en tres minimusicals amb música totalment inèdita i de gran varietat d'estils, formes i ritmes.

La jove companyia Nyiguit formada per Xuel Díaz i David Anguera neix amb l'afany d'apropar al públic juvenil i infantil els contes i els clàssics de la literatura universal havent realitzat així Drames Rurals de Víctor Català i El Cafè de la Granota de Jesús Moncada.

Història certa d'Abel Costafreda d'Erm
El músic i dramaturg Ermengol Pérez Barrachina (Erm) ens presenta un documental amb concert, on les cançons són habitades per poetes morts i amants furtius, mares ploraneres i pares estrictes, joves rebels i soldats porucs, veïns que diuen i veïns que callen, putes i cacics, pagesos i menestrals, verges, déus, sants, feixistes, mossens... Tots són protagonistes d'una peripècia vital dramàtica, el detonant de la qual no és altra que l'homosexualitat en un context social i polític difícil com era la Catalunya rural que sortia de 40 anys de dictadura.

El dissabte sant del 1981 va aparèixer mort en estranyes circumstàncies el jove i prometedor poeta, Abel Costafreda Duran. Un crim irresolt, conegut popularment com el crim dels amants de Rajadell, que va sacsejar la Catalunya que sortia del franquisme. Trenta anys més tard, amb el crim ja preescrit, s'obren algunes escletxes que permetran posar en evidència el veritable culpable de l'assassinat del jove poeta bagenc...

Amor, amistat, homosexualitat, política i violència s'entrellacen en aquesta crònica sentimental i biogràfica sobre la incomprensió i la recerca de la pròpia identitat en un entorn polític i geogràfic advers.