​«Diari de Martina» arriba a Sallent amb novetats escèniques

L'obra de teatre sobre la violència masclista farà la seva tercera parada de la gira

Aina Font Torra
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:29h
Una de les escenes de l'obra "Diari de Martina"
Una de les escenes de l'obra "Diari de Martina" | Eduard Crispi.

Una de les escenes de l'obra Foto: Eduard Crispi.


Ja fa un any que l'escriptor Albert Casas va estrenar l'obra de teatre "Diari de Martina", una peça dramàtica que pretenia fer reflexionar i sensibilitzar l'espectador sobre la temàtica de la violència masclista, un mal endèmic que pot esdevenir-se a qualsevol lloc. Inicialment, l'obra consistia en una lectura dramatitzada, on els actors que la interpretaven en aquell moment -Clara Del Ruste i Jordi Figueras- tenien constantment el guió a la mà. En aquesta temporada, però, les coses han canviat. I és que no només els actors són diferents, sinó que també ho és la posada en escena, lliure de guions i amb elements decoratius que dónen joc a la interpretació. Aquesta vegada són el joanenc Pere Font i la manresana Àngels Torrens qui es posen a la pell del matrimoni del Robert i la Martina, una parella marcada per els atacs de l'home cap a la dona.

Tothom que els vulgui conèixer ho podrà fer aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre a l'auditori de l'Escola Municipal de Cal Moliner de Sallent.

Una gira (in)acabada
En principi la d'aquest dimarts 25 de novembre és la darrera interpretació que es farà de "Diari de Martina", després d'haver trepitjat les poblacions de Vic i Santa Coloma de Gramanet. Tot i així, Casas no descarta que n'hi hagi més. "Jo sempre havia centrat les actuacions durant els mesos de novembre i març, que és quan se celebraven el Dia de la Dona i el Dia Mundial contra la violència masclista. I era una aposta meva. Era quan semblava més adient fer-ho", explica, mentre afegeix que veient la bona rebuda que està tenint la creació, per part dels col·lectius relacionats amb el món de la dona, així com també per individus particulars, "convindria reunir-nos per acotar el calendari". I és que de fet, el problema de la violència masclista està present cada dia de l'any, és per això que l'autor afirma que "tot es pot negociar", mentre confessa que l'inici de la propera temporada dependrà de la demanda d'actuacions.

Més actes a Sallent contra la violència domèstica
A Sallent, els actes contra la violència domèstica comencen el dia 24 amb un concert a les 20.30h de la mà de The Yoga Music Project; concert de música clàssica de l'Índia amb Sitar, tabla i bansuri. Una oportunitat per a conèixer aquest art mil·lenari tan refinat i que provoca en l'oient una intensa experiència emocional. Una aproximació de l'oient occidental a una música extremadament rica. El concert tindrà lloc a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Cal Moliner.

El dia 25, durant el matí, l'associació Adona't repartirà llaços reivindicatius contra la violència de gènere a la Plaça de la Verdura i, a les 17h, al Parc Municipal Pere Sallés, es farà l'acte principal on hi haurà la lectura d'un manifest, amb la col·laboració dels nens i nenes del Consell d'Infants de Sallent i, de l'Escola Municipal de Música Cal Moliner.