Fundació Alícia col·labora amb la cuina del restaurant Canonge

El restaurant d'Ampans servirà verdures de temporada dels horts de Sant Benet i la Fundació apadrinarà plats de la carta de l'establiment

Redacció
21 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:34h
La Fundació Alícia col·labora amb la cuina del Canonge apadrinant alguns dels seus plats a la carta i portant fins a la seva cuina les verdures de temporada que creixen als horts de Sant Benet. El Canonge organitza pel proper dijous 27 de novembre un sopar per presentar aquesta col·laboració amb una proposta de plats elaborats amb les verdures dels horts de Sant Benet i la participació a l'acte d'Elies Sala i Marc Puig-Pey, gerent i cuiner, respectivament, de la Fundació Alícia. 

El sopar és obert a tothom qui vulgui conèixer i tastar els plats elaborats amb les verdures de temporada dels horts més innovadors del nostre país.

Xips de carxofa i moniato, amanida d'escarola amb formatge cremós Sant Roc, de la formatgeria Muntanyola d'Ampans, porros amb jurivertada, formatge d'ovella i codonyat o filet d'orada amb puré de carbassa, són només alguns dels plats a tastar d'aquest sopar, en el qual es coneixeran els projectes que uneixen Alícia i Ampans. Verdures com les cols blanques, enciams, porros, tomacons, patates o carbasses, provinents dels horts de Sant Benet, són matèria primera del Canonge que elabora una cuina saludable i de proximitat.

La relació d'Ampans amb la Fundació Alícia ve de lluny, ja que personal del centre especial de treball de jardineria d'Ampans s'ocupa, des dels inicis, de treballar i tenir cura dels horts de Sant Benet. 

El Canonge és el restaurant d'Ampans que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment hi treballen 10 persones amb necessitats de suport, i 10 més realitzen tasques formatives orientades a la inserció laboral en l'àmbit de la restauració. El restaurant ofereix esmorzars, dinars i sopars de menú i carta, i és reconegut per l'elaboració diària de postres artesanals. 
 
Els plats apadrinats per la Fundació Alícia, segueixen el projecte engegat amb la col·laboració solidària del cuiner Nandu Jubany, que va estar acompanyant Ampans en la renovació del Canonge ara fa dos anys, i va inaugurar els plats apadrinats de la cuina del Canonge.
 

Menú i detalls del sopar