El judici mostra les contradiccions de PxC sobre la concentració de la Font

El testimoni dels Mossos desmunta la denúncia de coaccions presentada per Herrando i Pericas arran de la movilització contra l'acapte racista del mercat de la Font dels Capellans

Pere Fontanals
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 22:07h
L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici.
L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici. | Pere Fontanals

L'acusat, a l'esquerra, i els dos representants de PxC, abans de començar el judici. Foto: Pere Fontanals


El jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ha acollit aquest divendres el judici per la denúncia per coaccions que van presentar el passat 15 de juliol el secretari general de PxC, Robert Hernando, i el president del mateix partit a Manresa, Albert Pericas, contra Bernat Sorinas, de la plataforma de col·lectius antifeixistes de Manresa.

Els dos membres de PxC van presentar denúncia arran de la concentració pacífica que va tenir lloc el mateix dia al mercat de la Font dels Capellans, on la formació política pretenia portar a terme un acapte racista d'aliments. Unes 70 persones de diversos col·lectius de la ciutat es van manifestar al mercat contra el discurs racista de PxC i van increpar els seus membres, que es van situar durant uns minuts a la porta d'un bar separats dels concentrats per diversos agents de la Policia Local de Manresa. Posteriorment es van dirigir a Mossos on van presentar una denúncia per coaccions.

Amb un centenar llarg de persones concentrades a les portes dels jutjats per donar suport a Sorinas, el judici s'ha celebrat a porta tancada i amb retard. Segons la versió de la defensa, els representants de PxC han argumentat que es van sentir coaccionats "perquè davant de la concentració que hi havia, havien quedat encaixonats a la porta del bar i no veien la manera de sortir". Fins i tot han declarat que l'acusat els havia increpat "a un pam i mig dels nostres nassos".

Sempre segons la mateixa versió, la declaració dels agents dels Mossos d'Esquadra ha girat al voltant que "la concentració era pacífica" i a que els agents s'havien ofert als membres de PxC "per escortar-los fins a la sortida del mercat", fet que no va ser necessari "ja que els denunciants" no els van requerir "i van sortir pel seu propi peu". La defensa, per la seva part, ha declarat que la concentració es va produir per evitar que PxC portés a terme l'acapte racista, i que malgrat que sí "que es va increpar" als membres de la formació racista, en cap cas va haver-hi aproximació física com ho demostra el fet que poguessin marxar sense l'acompanyament dels Mossos d'Esquadra.

A la sortida de Sorinas del jutjat l'esperaven els concentrats que s'han abraçat a ell i l'han felicitat al crit de "Sí se puede". Els representants de PxC no havien sortit per la porta principal dels jutjats, en el moment de redactar la notícia.
 

Bernat Sorinas és felicitat i aplaudit a la sortida del judici. Foto: Pere Fontanals