La Comissió d'Urbanisme atura l'Aeròdrom de Sant Fruitós

Diu que el projecte d'actuació específica no pot avançar fins que no estigui aprovat el Pla Director

Imatge d'arxiu de l'Aeròdrom de Sant Fruitós.
Imatge d'arxiu de l'Aeròdrom de Sant Fruitós. | ACN
Redacció
20 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:26h

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va decidir el passat dimarts aturar el projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable a l'Auròdrom de Sant Fruitós, que havia aprovat l'Ajuntament. El projecte quedarà aturat fins a l'aprovació del Pla Director Urbanístic Aeroportuari, i el principal motiu és que si es ara anés endavant es podrien aprovar i realitzar projectes que després no estiguessin d'acord amb aquest Pla.

Es dóna el cas que la motivació al·legada per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Centrada per aturar el projecte era el principal argument que havien esgrimit tot un seguit d'entitats, ajuntaments, partits i particulars a l'hora de presentar les seves al·legacions, que van ser desestimades pel govern municipal.

Tot comença el passat mes de març, quan el govern municipal va aprovar un conveni de col·laboració amb l'empresa que vol gestionar aquest aeròdrom privat per tirar endavant el projecte d'interès públic per tal d'ampliar les instal·lacions actuals en més de 9000 m2 (7000 m2 en edificacions i 2000 m2 en aparcaments), sense tenir el Pla Director.