Manresa estrena la parada de bus Hospital Sant Joan de Déu

Estarà inclosa dins el recorregut de les línies 1, 8 i F i començarà a funcionar l'1 de desembre

Nova parada de bus Hospital Sant Joan de Déu.
Nova parada de bus Hospital Sant Joan de Déu. | AjM
Redacció
19 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:18h

Nova parada de bus Hospital Sant Joan de Déu. Foto: AjM


El bus urbà de Manresa ha presentat aquest dimecres la nova parada Hospital Sant Joan de Déu del servei de transport públic de viatgers de la ciutat, que entrarà en funcionament el dia 1 de desembre i que esdevindrà la parada de referència per als usuaris de l'Hospital. La nova ubicació, que apropa a l'usuari respecte de la parada actual, serà al carrer de Sant de Sant Joan de Déu, al costat de l'accés de l'hospital, i respon a l'objectiu de potenciar el transport públic, millorar la seguretat viària i la mobilitat global en una zones de la ciutat amb major afluència de persones.

Els detalls del servei que oferirà aquesta nova parada han estat presentats avui al migdia pel regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, i el gerent de Manresa Bus, Francisco Ledesma. Els han acompanyat també el director general executiu del grup Sagalés, Antoni Jiménez; i la tècnica de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Queralt Torres.

Bacardit ha valorat de forma molt positiva l'estrena d'aquesta nova parada "que a partir del proper dia 1 de desembre oferirà servei als usuaris de tot l'entorn de Sant Joan de Déu i del barri de la Balconada". Per al regidor "serà una parada de referència, que completa les millores realitzades per a la seguretat i la mobilitat en aquesta zona i és, també, un pas més per aconseguir un servei públic de més qualitat i més proper a la ciutadania".

Per la seva part, Francisco Ledesma, ha destacat "que la nova parada serà un punt de referència molt important del transport públic de Manresa. Està inclosa dins les línies 1, 8 i Festius, que farà que hi hagi un servei continu i que cada 7 minuts es pugui arribar a qualsevol punt de la ciutat".

Dos busos cada quinze minuts
La nova parada està inclosa dins les línies 1, 8 i F i tindrà freqüències de pas de 2 autobusos cada 15 minuts, en dies lectius, amb connexió amb la resta de la ciutat.

La línia 1 - Balconada, amb freqüències de 15 minuts en dies lectius, fa parades als barris de Balconada, Cal Gravat, Sagrada Família, Escodines, Vic-Remei i porta directament al centre de la ciutat.

La línia 8 – Perimetral- estacions veu incrementada la seva freqüència que actualment és entre 18-20 minuts a freqüències de 15 minuts en dies lectius. Aquesta línia dóna cobertura a molts barris de la ciutat donant connexió intermodal amb altres modes de transport com són l'autobús interurbà i el tren, ja que fa parades a les diferents estacions de la ciutat, i així mateix connecta les mateixes amb la zona universitària i la zona d'oci de Els Trullols.

En festius passaran per aquesta parada la línia F i la línia 8, amb freqüències de 60 minuts, respectivament.

Sant Vicenç, Castellgalí i el Pont de Vilomara, més a prop de l'Hospital
En aquesta nova parada també hi circularan les línies interurbanes procedents del Bages Sud, segons es va acordar al ple de l'Ajuntament de Manresa de novembre de 2013, gràcies a l'acord que s'ha arribat entre el Departament de Transports i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i l'empresa Transbages del grup Sagalés, concessionària d'aquests serveis. Aquestes línies són les que venen de Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí i el Pont de Vilomara, que també acostaran als seus usuaris a l'hospital de Sant Joan de Déu, amb la modificació del seu recorregut i aquesta nova parada.

Millora de la mobilitat en l'entorn de l'hospital
Aquest reforç del transport públic de viatgers forma part del paquet d'actuacions realitzades en aquest entorn per l'Ajuntament de Manresa i Althaia, per tal de millorar la mobilitat i la seguretat viària de l'entorn de l'hospital, un cop finalitzades les obres d'ampliació del complex hospitalari. Les actuacions globals ja enllestides han suposat la millora en els itineraris de vianants amb treballs d'ampliació de voreres, creació de nous passos de vianants, millora de la visibilitat dels passos i instal·lació d'elements reductors de velocitat.

Zona reservada de taxis comarcals
A banda de la nova parada de bus, s'ha creat una nova zona reservada de taxis comarcals i s'han realitzat altres mesures per fer els desplaçaments amb vehicle privat més segurs mitjançant la pavimentació de les zones malmeses de la calçada, la construcció d'una nova rotonda a la cruïlla entre el carrer Sant Joan de Déu i Oleguer Miró que permet millorar la mobilitat, així com fer els canvis de sentit necessaris en aquest punt, l'ordenació i millora en la senyalització dels estacionaments, en els accessos a l'Hospital i a les zones d'aparcament.

Adequació dels rètols per a la gent gran
Amb motiu de la nova parada s'estrena la nova imatge aplicada a la informació dels horaris del servei a la marquesina amb una lletra de dimensions molt més gran que la de l'actual pal de parada, per tal de facilitar la comprensió dels mateixos a persones amb dificultats visuals. Aquest fet s'ajusta a una demanda realitzada pel Consell de Gent Gran de la ciutat i recollida al document de Manresa ciutat amiga de la gent gran.

Aquesta millora en la senyalització s'anirà implementant progressivament a la totalitat de parades del servei. On no hi ha marquesina, sinó només pal de parada, s'ampliaran les dimensions del suport per tal d'encabir-hi els horaris amb el nou format.