El 54è Rallye 2000 Viratges escalfa motors

L'edició d'enguany només repeteix un dels cinc trams cronometrats i incorpora el campionat ECOseries basat en la conducció eficient, l'estalvi energètic i les energies alternatives.

Redacció
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 23:36h
Presentació del 54è Rallye 2000 Viratges a la sala Silenci.
Presentació del 54è Rallye 2000 Viratges a la sala Silenci. | Carme Cruz

Presentació del 54è Rallye 2000 Viratges a la sala Silenci. Foto: Carme Cruz


Aquest dimarts al vespre s'ha presentat a la sala Silenci la 54a edició del Rallye 2000 Viratges que se celebra aquest divendres i dissabte, que compta amb la inscripció d'un centenar de vehicles, i que enguany incorpora com a novetat el campionat ECOseries basat en la conducció eficient, l'estalvi energètic i les energies alternatives.

El divendres a partir de les 15.30h tindran lloc a Sarauto les verificacions administratives i tècniques. Però no serà fins dissabte a les 9 del matí a Crist Rei que comenci el ral·li (Veure quadre d'horaris).

Aquesta edició es presenta amb un recorregut més compacte en el que destaca que la totalitat dels trams cronometrats es disputen per carreteres bagenques. La sortida del ral·li, com es habitual, serà a la Plaça Crist Rei de Manresa a les 9 del matí on els equips participants començaran un recorregut de 431 km (90 dels quals seran cronometrats) i finalitzarà a la sala Silenci a les 23:58. Pel que fa a la categoria OPEN, aquests realitzaran la meitat del Rallye i acabaran a la plaça Sant Joan de Súria.

El recorregut consta de cinc trams cronometrats, TC-A Taurons, entre Cupons i Mujal; TC-B Vilaredes, de Balsareny a Súria; TC-C Òdena, entre Sant Salvador de Guardiola i Maians; TC-D Talamanca, de Navarcles a Talamanca, i TC-E Rocafort, entre El Pont e Vilomara i Rocafort. D'aquests cinc trams, només el de Talamanca repeteix respecte de l'edició de 2013.

Les ECOseries
Per una altra part, cal destacar, que amb l'afany d'oferir alguna novetat a cada edició, l'equip humà del Biela s'ha ajuntat amb l'equip de les ECOseries per tal de fer cohesionar dos campionats amb filosofies diferents però unides pels motors.

És el primer campionat basat en la conducció eficient, l'estalvi energètic i les energies alternatives que se celebra a Espanya i un dels primers d'Europa. Una competició oberta a tothom, amb vehicles de carrer, on el guanyador no és qui va més ràpid, sinó qui consumeix menys. Enguany celebra la quarta edició i s'ha convertit en el principal punt de trobada per a la mobilitat sostenible, la innovació tecnològica i l'eficiència energètica.

El 54è Rallye 2000 Viratges serà el primer ral·li puntuable pel campionat que es disputarà amb les carreteres tancades al trànsit i compartint trams amb el campionat de Catalunya de rallis.

Organitzat per la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA) amb el suport de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), i de l'Ajuntament de Barcelona, a través de la plataforma LIVEBarcelona, ECOseries és també una plataforma mitjançant la qual els fabricants i les empreses poden acostar al públic la fiabilitat dels seus vehicles i productes més eficients, així com les novetats tecnològiques.