El jutge accepta l'acord i el bloc de la plaça Bages no anirà a terra

Les vuit famílies que viuen a l'edifici no hauran d'abandonar els seus habitatges

Estefania Escolà
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:17h
L'immoble que s'ha d'enderrocar, en primer pla.
L'immoble que s'ha d'enderrocar, en primer pla. | Sussi Garcia

El bloc de pisos que havia de ser enderrocat, en primer pla. Foto: Sussi Garcia


El jutjat d'instrucció número 10 de Manresa ha acceptat l'acord entre l'Ajuntament i el denunciant Antoni Gener per no haver de tirar a terra l'edifici habitat de la plaça Bages. Amb l'acord, el denunciant cobrarà 550.000 euros i obtindrà dues peces de terreny annexes a la seva propietat, una valorada en 140.000 euros i un altra en 128.000 euros. Aquesta última l'obtindrà en concepte de permuta per una finca de la seva propietat situada al darrere del bloc de pisos i que passarà a mans de l'Ajuntament. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha mostrat "satisfet" de la resolució del jutjat que permetrà que les vuit famílies que viuen al bloc no hagin d'abandonar els seus habitatges.

Cares d'alegria aquest dimarts al matí a l'Ajuntament de Manresa després que el jutge hagi acceptat l'acord entre el consistori i el denunciant Antoni Gener per no tirar a terra el bloc de pisos número 1 de la plaça Bages i on hi viuen vuit famílies. L'alcalde, Valentí Junyent, s'ha mostrat satisfet que finalment s'hagi pogut posar punt final a "una qüestió que no era estrictament urbanística, sinó que tenia unes dimensions jurídiques, econòmiques i personals molt importants".

Segons l'acord, que es va signar el 10 de juny d'aquest any, el denunciant cobrarà 550.000 euros i obtindrà dues peces de terreny annexes a la seva propietat, una valorada en 140.000 euros i una altra en 128.000 euros. La finca de 128.000 euros, però, l'obtindrà en concepte de permuta per una altra de la seva propietat situada darrere del bloc de pisos de la plaça Bages i que passaria a mans de l'Ajuntament. 

D'aquesta forma, l'Ajuntament obté el terreny que necessita per donar al bloc de pisos la fondària que li falta i que ha estat el motiu -no esgotar la superfície construïda que marca el pla urbanístic- pel qual l'edifici va ser declarat il·legal. 

Junyent ha celebrat que, finalment, s'hagi tancat una de les qüestions "més delicades" a les quals ha hagut de fer front el seu govern i ha reconegut que ha estat un tema "molt complicat i difícil". En aquest sentit, ha agraït el suport de totes les persones que han fet que aquest acord hagi estat possible, i "la paciència" dels veïns afectats, que finalment no hauran d'abandonar els seus habitatges. 

D'altra banda, l'alcalde també ha volgut agrair el suport rebut per la resta de forces polítiques que van ratificar l'acord en el ple de l'Ajuntament. "Sense la seva complicitat no hagués estat possible tanca l'afer", ha assegurat.
 

Totes les notícies sobre el bloc de la plaça Bages