El manresà Robert Guilanyà, considerat «un dels millors» per l'ESA

L'ex estudiant del Guillem Catà pertany a l'equip de control que ha assolit la missió de col·locar un mòdul d'aterratge sobre el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko

per Redacció, Manresa | 18 de novembre de 2014 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Robert Guilanyà.


"Encantats de presentar-los alguns dels millors d'Europa! L'equip de control de la missió de l'ESA que opera un satèl·lit en òrbita al voltant d'un cometa 511 milions quilòmetres de distància i el lliurament d'un mòdul d'aterratge que està a punt de fer història dels vols espacials". Amb aquestes paraules l'European Space Agency (ESA) presentava l'equip d'operacions que ha aconseguit la gesta de posar el mòdul Philae, des de la sonda Rosetta, sobre el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko. 


Entre els components d'aquest gran equip, hi ha un exalumne de l'Institut Guillem Catà, el manresà Robert Guilanyà, que als seus 29 anys ha demostrat ser un dels millors d'Europa.  

Després de passar pel Guillem Catà, va cursar Enginyeria Tècnica Aeronàutica a l'EPSC-UPC, Enginyeria Superior Aeronàutica a l'ETSEIAT-UPC, i va col·laborar com a becari en el laboratori de mecànica de fluids. A continuació, va fer un màster de postgrau en Enginyeria de Sistemes Espacials a Supaero a l'Institut Supérieur de l'Aéronautique et de l'Espace de Toulouse (França), on va passar a ser becari de l'agència espacial francesa (Centre National d'Études Spatiales, CNES), treballant amb la sonda Rosetta. 


Des del 2011, Guilanyà treballa a l'Agència Espacial Europea i al Centre Europeu d'Operacions Espacials a Darmstadt, Alemanya. Entre les seves responsabilitats, ha operat en totes les missions interplanetàries que pertanyen a l'ESA, determinant les maniobres necessàries per comandar el satèl·lit a fi que desenvolupi la missió correctament.

 

Participació