Santpedor presenta als veïns de Cal 75 el projecte d'intervenció

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 de novembre a les 9:59h
Presentació del projecte d'obra als veïns de Cal 75.
Presentació del projecte d'obra als veïns de Cal 75. | AjSTP

Presentació del projecte d'obra als veïns de Cal 75. Foto: AjSTP


L'ajuntament de Santpedor ha presentat als veïns del conjunt d'habitatges protegits de Cal 75 el projecte d'intervenció que la Generalitat ha redactat per tal de resoldre les deficiències estructurals dels edificis, afectats per la inestabilitat del subsòl. El projecte, que finançarà l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, contempla una inversió de 1.039.010,32 euros que es destinarà a la rehabilitació dels edificis a la qual se sumarà el projecte d'urbanització i arranjament del pati interior, del qual se'n farà càrrec l'ajuntament. 

El projecte es troba ja en fase de licitació I pendent de l'adjudicació dels treballs que, segons les previsions de la Generalitat, començarien durant el primer trimestre del 2015 i s'executarien en tres fases diferents corresponents a la intervenció de consolidació dels fonaments i els paviments dels porxos, d'una banda, i a l'arranjament de les esquerdes de les caixes d'escala, de l'altra. 

El projecte contempla l'execució de tres actuacions concretes mitjançant la injecció de ploriuretà al subsòl: el reforç dels fonaments; l'anivellament de les lloses i paviments dels porxos i l'arranjament de les esquerdes de les caixes d'escala. El projecte contempla tres fases diferents d'exeució de 3,5; 5 i 1 mes, respectivament que, segons ha avançat l'Agència de l'Habitatge, es podrien desenvolupar de forma simultània. 

L'ajuntament té previst completar el projecte amb una intervenció al pati interior que consistiria en la urbanització i rehabilitació de l'espai, bo i respectant l'estructura existent. De moment, la brigada ja ha procedit a tallar els arbres que hi havia i que causaven molèsties per les dimensions que havien adquirit. L'ajuntament repoblarà l'espai amb espècies de tamany més apte per a l'espai i instal·larà nou mobiliari urbà, alhora que adequarà tota la zona. Els treballs s'executarien de forma immediata si l'espai quedés lliure durant el procés d'intervenció als habitatges. En cas que els operaris necessitessin ocupar l'espai interior durant l'execució de l'obra, s'hauria d'esperar a la finalització de la mateixa. Allò que sí es farà de forma immediata és l'actuació de millora del ferm dels carrers Consell dels Trenta i Privilegis amb l'estesa d'una capa d'asfalt que contribuirà a impermeabilitzar i reforçar al paviment existent. 
Arxivat a