Manresa vesteix de verd el bus urbà

La flota manresana de transport públic canvia la seva imatge amb una aposta visual que pretén que s'associï al concepte de sostenibilitat i respecte al medi ambient

Aina Font Torra
11 de novembre del 2014
Actualitzat el 12 de novembre a les 9:06h
Els responsables de la nova imatge del bus urbà de la ciutat.
Els responsables de la nova imatge del bus urbà de la ciutat. | AFT.

Els responsables de la nova imatge del bus urbà de la ciutat. Foto: AFT.


A la una del migdia d'aquest dimarts 11 de novembre, la Plaça Sant Domènec de Manresa rebia la presència d'un autobús i una furgoneta elèctrica. Totes dues d'un color verd molt vistós, amb les lletres de BUS MANRESA (servei operat per l'empresa ManresaBus del grup Sagalés) rotulades al seu exterior. Dos vehicles d'un gran impacte visual que donaven el tret de sortida a la presentació de la nova imatge que a partir d'ara presidirà en el transport urbà de la ciutat. La presentació ha comptat amb la presència del Regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, la cap del departament de Mobilitat del consistori, Queralt Torres i els dissenyadors de la nova imatgeria, Marc Vilaplana i David Calvet, de l'empresa manresana THINK.
 
Durant l'acte de presentació s'ha elogiat el nou disseny de la imatge i s'ha posat èmfasi en la voluntat que té el consistori de canviar-ne el significat. "Volem mostrar el compromís que té la ciutat amb el bus urbà, reforçant-ne la seva imatge", ha declarat Bacardit que ha explicat que tot l'imaginari present fins ara també anirà canviant en sintonia amb el nou disseny comprès. Des de l'empresa THINK, de la veu de Marc Vilaplana, s'ha recalcat que l'objectiu principal que tenien quan van començar amb el projecte a començments d'estiu, era el de "donar una major visibilitat als autobusos", dotant-los d'un color verd "que lliga molt amb els conceptes de sostenibilitat i de respecte amb el medi ambient", que cada vegada són més rellevants en el transport públic. I és que si bé els nous autobusos que es posaran en marxa són els mateixos que fins ara, però només pintats d'un altre color, des de l'Ajuntament de Manresa, a partir del primer semestre de l'any 2015, s'aniran incorporant vehicles híbrids en substitució dels autobusos actuals, tal i com constava a les clàusules de la nova concessió del servei que van entrar en vigor l'octubre del 2013.
 
Queralt Torres ha aprofundit en el fet que tota la imatgeria relacionada amb el transport públic urbà també anirà canviant. "Els horaris de les marquesines, així com els pals que es troben a les parades estaran subjectes al nou disseny", ha dit, alhora que ha afegit que hi haurà la novetat que els conductors dels autobusos aniran identificats amb un targetó verd penjat a la solapa de la camisa "per donar un tracte més personal al ciutadà".
 
Així doncs i a partir d'aquest mes de novembre, s'anirà incorporant de forma progressiva el nou disseny als disset autobusos que actualment formen la flota de Bus Manresa. Es preveu que la incorporació de la nova imatge en els vehicles estigui acabada a finals de gener de l'any 2015.