Tomàs Cabot dóna el seu arxiu personal a l'Ajuntament

El polifacètic escriptor manresà ha signat un contracte amb el en el qual fa donació d'un recull de documents de gran valor històric i cultural, consistents en testimoniatges sobre la família materna Verdaguer i sobre l'obra periodística i literària del mateix autor

Redacció
10 de novembre del 2014
Actualitzat el 12 de novembre a les 8:49h
Josep Maria Tomàs Cabot dóna el seu arxiu al consistori manresà.
Josep Maria Tomàs Cabot dóna el seu arxiu al consistori manresà. | Aj.Manresa,

Josep Maria Tomàs Cabot dóna el seu arxiu al consistori manresà. Foto: Aj.Manresa,


El doctor en Filosofia i Lletres, escriptor, metge i periodista, Josep Maria Tomàs Cabot, ha donat gratuïtament el seu fons documental personal a l'Ajuntament de Manresa. El contracte signat per l'autor i l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, el passat divendres 7 de novembre, reconeix el gran valor històric i cultural de l'arxiu Cabot.

L'arxiu està format per documents manuscrits i impresos, llibres, revistes, fotografies i gravacions d'àudio i de vídeo sobre la família materna Verdaguer i, també, referències biogràfiques i de l'activitat professional de l'avi Andreu Cabot i el pare Àngel Tomàs, així com l'obra periodística, literària i de testimoniatge de la trajectòria personal i professional del mateix autor, Josep Maria Tomàs Cabot.

Així, la donació inclou la cessió gratuïta i en exclusiva dels drets d'explotació sobre el fons documental pel que fa a la seva reproducció, distribució, comunicació pública i transformació per a qualsevol país i en qualsevol modalitat inclosos els mitjans audiovisuals, informàtics, etc. 

La documentació es traslladarà a l'Arxiu Comarcal del Bages on serà custodiada, conservada i es divulgarà amb finalitats culturals. Aquesta entitat també s'ocuparà de fixar els criteris de tractament arxivístic més adequats amb l'objectiu de garantir la millor gestió i preservació del material.