​Música popular d'alt voltatge al Kursaal

Tres-cents anys de música catalana van portar grans dosis d'emoció i entusiasme al Teatre Kursaal, on van concórrer 170 intèrprets de diferents formacions musicals bagenques

Redacció
10 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:34h
Imatge d'un moment del concert.
Imatge d'un moment del concert. | Toni Lara.

Imatge d'un moment del concert. Foto: Toni Lara.


Els cantaires de les històriques corals Escriny, Cardonina i Capella de Música Burés van sumar les seves veus a la potent i nodrida Banda de Música de Cardona, una formació que compta amb més 10 anys de vida i una intensa activitat per diferents municipis catalans però que fou tota una descoberta a la capital bagenca, on va posar de manifest la seva vàlua amb 4 peces clàssiques del repertori català i tot acompanyant les masses corals i a la jove i reeixida soprano Ana Belén Ayala.    

Abans, durant la primera part, els cantaires de les tres formacions corals van delectar el nombrós auditori que atapeïa la platea amb diverses cançons catalanes de diferents períodes i àmbits geogràfics: cançons tradicionals mallorquines i de compositors bagencs (Capella de Música Burés), grans hits de la Nova Cançó (Coral Escriny) i emblemàtiques peces populars i tradicionals a càrrec de la Coral Cardonina, formació que va cloure aquesta part amb una vibrant interpretació de l'Estaca de Lluís Llach. 

L'acte fou pulcrament presentat pels simpàtics i eloqüents alumnes de la SI Bages Sud, els quals foren llargament aplaudits, juntament als intèrprets, al final del concert. Entre el públic, que va acabar ovacionant la lluïda actuació de presentadors, músics i cantaires, es van poder veure alcaldes de diferents municipis (Cardona, Castellbell i el Vilar i Prats de Lluçanès), així com diferents representants de diferents institucions i entitats del Bages. 

El popular "Himne dels pirates" del musical Mar i Cel va posar punt i final a la vetllada. A l'exterior, al patí del Kursaal, els cantaires cardonins i una part de públic van visar Els Segadors entre clams d'independència.