El Guillem Catà mostra la seva formació dual a la Cambra

Redacció
08 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:26h
Presentació a la Cambra de la formació dual del Guillem Catà.
Presentació a la Cambra de la formació dual del Guillem Catà. | IESGC

Presentació a la Cambra de la formació dual del Guillem Catà. Foto: IESGC


Aquest curs l'Institut Guillem Catà ha iniciat en format dual el CFGM de Comerç, que fins ara impartia en format tradicional.

Per això, el dimecres 5 de novembre, a la sala d'actes de la Cambra de Comerç, i amb la convocatòria feta des de la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament,  es va fer la presentació d'aquest cicle a les associacions de comerciants de la nostra ciutat.

Va obrir la sessió Sílvia Gratacós, regidora responsable de l'àrea de Comerç, i hi van intervenir Marta Codina, directora de l'Institut, Jaume Barniol, representant del Departament d'Ensenyament i, finalment, Antoni Torné, cap del departament de Comerç i màrqueting de l'Institut, que va donar els detalls del nou cicle formatiu i va informar dels avantatges que aporta a l'empresa del  comerç.

Comparat amb el cicle tradicional, el cicle de Comerç fet en format dual permet  a l'empresa que l'alumne s'adapti millor a la seva organització, a través d'unes pràctiques i un treball que intensifiquen el seu caràcter formatiu i que duren més temps.

La relació que s'estableix entre alumne i empresa és més intensa, i es pot materialitzar a través d'una beca formativa o d'un contracte laboral. A més, l'alumne adquireix determinats coneixements directament de l'empresa i no des de l'aula del centre educatiu, amb la qual cosa la seva adaptació a la feina és més gran i el seu aprenentatge és més real ja que està contextualitzat en una empresa en concret.

A partir del proper mes d'abril, l'alumnat que reuneixi els requisits per començar les pràctiques en format dual iniciarà el seu treball a l'empresa, que s'intensificarà al llarg del segon curs del cicle formatiu.