La Jornada d'Urgències en Pediatria posa al dia professionals d'arreu

Redacció
08 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:20h
Taller de pediatria durant les jornades d'Althaia.
Taller de pediatria durant les jornades d'Althaia. | Althaia

Taller de pediatria durant les jornades d'Althaia. Foto: Althaia


Professionals de la pediatria procedents de diferents centres assistencials de Catalunya han participat avui a la 34ena Jornada d'Urgències en Pediatria de la Fundació Althaia que s'ha celebrat a a la sala d'actes de Sant Joan de Déu. A l'acte inaugural d'aquest migdia hi ha intervingut el Director assistencial d'Althaia, Dr. Ignasi Carrasco; el catedràtic de pediatria de la Universitat Internacional de Catalunya, Dr. Josep Argemí; i les responsables de Pediatria de la Fundació Althaia, Dra. Laia Martí i  Dra. Montserrat Garriga.

A la Jornada hi ha assistit prop de 150 persones. Ha comptat amb uns blocs pràctics i altres més d'exposició i debat. En aquest sentit, sota el nom de Controvèrsies, s'han posat de manifest les diferents formes d'abordatge algunes patologies  com la febre sense focus en el nou nat tardà (21-28 dies de vida); el tractament d'antibiòtic de l'otitis mitja aguda o l'ús de probiòtics en pediatria. Els tallers permès la participació activa dels assistents en temes com el suport vital bàsic; les sutures; etc.

El primer bloc del matí ha donat resposta a situacions freqüents a les urgències pediàtriques com les cremades; maneig inicial del nen amb sepsis o el nen amb adenopatia. Aquesta tarda, a banda, de l'exposició de diferents casos clínics s'ha fet la conferència sobre la importància que té la comunicació a les urgències.