Cent imatges de la reconstrucció del Pont Vell després de la Guerra Civil

Memòria.cat ofereix un recull fotogràfic que mostra l'estat del monument des que fos dinamitat el 1939 fins a la inauguració de les obres el 1963

per Redacció , 4 de novembre de 2014 a les 08:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Feines de reconstrucció del Pont Vell amb la Seu al fons. Foto: Archivo General de la Administración


Des d'aquest dimarts el portal de webs Memòria.cat ofereix cent imatges de la reconstrucció del Pont Vell de Manresa després de la Guerra Civil Espanyola.


Nouranta-set d'aquestes fotografies procedeixen de l'Archivo General de la Administración, d'Alcalá de Henares. Mostren l'estat en què va quedar el monument després que el 1939 fos dinamitat per les forces de l'exèrcit republicà durant la retirada per dificultar l'avenç de les tropes franquistes i les obres de reconstrucció, que no es van dur a terme fins a l'any 1960.

Les tres darreres imatges provenen del fons de l'Arxiu Comarcal del Bages. Corresponen a la inauguració del pont reconstruït, que va tenir lloc el 30 de gener de 1963 i que va comptar, entre d'altres, amb la presència del ministre de l'Habitatge, José María Martínez Sánchez-Arjona, i l'alcalde de Manresa, Joan Moll. Una placa deixava clar que el pont havia estat destruït per "la horda rojo separatista".

 

Veure totes les imatges

 

Participació