Ivan Camps referma el seu lideratge en el Campionat Maqui

La seva victòria a la Cursa de muntanya de Castelltallat el situen a només un pas del triomf definitiu al campionat

03 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:03h
Aquest diumenge s'ha disputat la Cursa de muntanya de Castelltallat.
Aquest diumenge s'ha disputat la Cursa de muntanya de Castelltallat. | OutCat

Aquest diumenge s'ha disputat la Cursa de muntanya de Castelltallat. Foto: OutCat

Èxit de participació en la quarta edició de la cursa de muntanya de Castelltallat de 13 quilometres que s'ha disputat aquest diumenge, al terme de Sant Mateu de Bages. La cursa de Castelltallat aquest 2014 s'estrenava dins el format Maqui. De les 5 curses que formen el Campionat Maqui de curses de muntanya del Bages i el Berguedà, la de Castelltallat era la més ràpida i amb més trams de pista, fet que va fer forçar la màquina als 20 primers corredors.

Uns 150 corredors van participar a l'esdeveniment, l'organització està satisfeta i considera que ha estat tot un èxit. L'organització valora molt positivament el fet d'haver incorporat la cursa dins del circuit del Campionat Maqui.

Sota el lema "córrer entre boscos, conreus i masies" es proposava una cursa popular de 13,3 km (no homologada) que ha transcorregut pels paratges i corriols de Castelltallat. Constava majoritàriament d'un recorregut per pista forestal, i aproximadament, de 2 km per asfalt.

Ivan Camps actualment líder del Campionat, Aleix Cunillera Capsir, Jesús Pau Vazquez Villardell, Adrià Duarri Guilà, Joan Piqué Serra (guanyador de les 2 últimes edicions), Jordi Evangelio Martinez, Xavier Prims Damas i Miguel Angel Moreno Ortiz, van disputar-se les primeres places de la segona cursa del Campionat Maqui, fins els últims 4 quilometres on les posicions van quedar definides.

En noies la cursa va ser molt diferent, es van anar mantenint a distancia. Maria Beringues i Aida Pèrez es van estar marcant de prop durant tot el recorregut, però Beringues va anar mantenint la distancia amb les seves rivals.

- Primer local femení: Júlia Gonfaus

La segona cursa del Campioant Maqui ha deixat la general amb una classificació en dones més oberta que mai. En homes, Camps es referma en el liderat deixant els seus perseguidors lluitant pels altres 2 calaixos de la general. La pròxima cursa del Campioant Maqui és la cursa dels Tossals a l'Espunyola, que aquest any estrena l'opció de fer el recorregut de 14 o de 20 quilometres.

Arriben ja les 3 mítiques curses del Campionat Maqui en les pròximes setmanes la dels Tossals, la Bell Race, el 30 de novembre amb un recorregut 100% nou, i la cursa de l'Últim Maqui a Olvan amb canvi d'ubicació de la sortida. Com sempre el Campionat ens prepara canvis, novetats i moltes sorpreses per a tots aquells intrèpids/es que participin en aquest format de curses de muntanya.