«Nobles i Castlans», el nou curs dels Amics de l'Art Romànic

La cultura medieval torna a oferir-se al públic a través d'un seguit de conferències dutes a terme per experts

Aina Font Torra
03 de novembre del 2014
Actualitzat a les 9:35h
"Acostar-se d'una manera especialitzada a unes determinades visions de l'Edat Mitjana". Aquest és l'objectiu que té l'associació d'Amics de l'Art Romànic del Bages, amb els cursos que duu a terme sobre la història del país. En aquesta ocasió, la temàtica estarà centrada en el paper de les famílies de nobles i castlans del Bages i el Berguedà. Aquests darrers eren els vassalls encarregats de la guarda i la defensa del conjunt de béns i drets depenents d'un castell, sovint consistents en les terres situades dins el terme castral.

El curs constarà d'un total de tres conferències que es duran a terme els divendres 7, 14 i 21 de novembre. Cadascuna anirà a càrrec d'un estudiós en la temàtica. Així doncs, Albert Fàbrega, Andreu Galera i Marc Torras, respectivament, seran a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino, a les vuit del vespre, durant els tres divendres esmentats. Totes les xerrades són de caràcter gratuït i obertes a tothom que hi estigui interessat.

Com a cloenda, els participants en el curs viatjaran a Cardona el diumenge 30 de novembre, en una sortida que visitarà el Castell de la vila, l'església de Sant Miquel i el Palau de Graells. Per inscriure's a l'excursió es pot fer a través de Viatges Massanés de Manresa.

Per a més informació, consultar el següent enllaç .