«El Pep no està bé. Porta a terme accions peculiars»

Pep Garcia presenta el seu llibre "Perduts" reivindicant la seva "raresa" en una Parcir plena de gent

Pere Fontanals
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 21:31h
Pep Garcia envoltat per Marc Marcè i per la suposada doctora Maria Soler.
Pep Garcia envoltat per Marc Marcè i per la suposada doctora Maria Soler. | Pere Fontanals

Pep Garcia envoltat per Marc Marcè i per la suposada doctora Maria Soler. Foto: Pere Fontanals


Vuitanta mecenes d'un Verkami han fet possible que l'activista cultural Pep Garcia hagi publicat el seu primer llibre, 'Perduts'. Com ha explicat el propi autor en una llibreria Parcir plena de gent, els relats de 'Perduts' es van escriure en una habitació fosca, en horitzontal i directament en el minúscul teclat d'un iPhone, mentre l'escriptor passava per la segona pneumònia en un any, al llit, sense gairebé moure's.

Potser per això, el director de Regió7 Marc Marcè, que feia la introducció de la presentació ha volgut deixar clar que mentre que els escrits setmanals al diari de Garcia "tenen 'xispa' i lluminositat", els relats del seu primer llibre "compten amb una escriptura obscura, amb personatges tràgics que gairebé sempre acaben morint".

El punt simpàtic de la presentació de 'Perduts' l'ha posat la Dra. Maria Soler que va tractar l'autor durant les seves pneumònies i que s'ha mostrat molt dura amb ell: "El Pep no està bé. Porta a terme accions peculiars". "Ni beu, ni fuma, ni es xuta, ni fa esport. Ell és així" ha apuntat, per afegir "no té solució". Un malalt de pneumònia és clar que pot escriure "però el resultat és el que hi ha", ha conclòs ensenyant el llibre. "És més", ha finalitzat, "si poden entendre algun dels relats del llibre, s'han de preocupar".

Després d'unes preguntes dirigides per Marcè, Pep Garcia no ha deixat passar l'oportunitat d'aclarir que la doctora era, en realitat, una actriu. Una presentació amb rialles, uns relats amb cadàvers, unes cerveses Guineu i alguna castanya. De les de menjar.