L'art fantàstic i de terror s'exposarà al Casal de les Escodines

També hi haurà la xerrada "Pas a pas. Com es realitza una il·lustració d'art fantàstic" a càrrec de Josep Ramon Domingo, creador de l'exposició

Redacció
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 02 de novembre a les 20:11h
Aquest dimarts, 4 de novembre a partir de les 19.30 de la tarda, es podrà visitar al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) l'exposició 'Art fantàstic i de terror' de l'il·lustrador Josep Ramon Domingo. L'acte inaugural comptarà amb la presència del mateix autor que impartirà una xerrada que porta per títol 'Pas a pas. Com es realitza una il·lustració d'art fantàstic'.

Durant la seva intervenció, que començarà a les 8 de la tarda, es visualitzaran dos documentals del mateix Josep Ramon Domingo. En un s'ensenya com realitza el treball convencional o manual (recerca de documentació per al procés creatiu, eines i materials utilitzats) i l'altre plasma el seu treball creatiu digital.

Posteriorment s'obrirà un torn de paraules per demanar dubtes i curiositats a l'il·lustrador, obert a tothom i en el qual s'ha convidat especialment alumnat del cicle formatiu d'Il·lustració de l'Escola d'Art i estudiants d'educació visual i plàstica de secundària de Manresa.

La mostra 'Art fantàstic i de terror' es pot visitar fins el 28 de novembre
L'exposició 'Art fantàstic i de terror' organitzada per l'Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines), es podrà visitar fins el dia 28 de novembre, de dilluns a divendres de 9.30 a 14 h i de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

La mostra presenta 29 obres impreses i 6 originals entre esbossos i art final. realitzades amb tècniques convencionals i digitals. La temàtica és gòtica i fantàstica, i es tracta d'una recopilació de les obres dels darrers 3 anys de l'autor.

Així, algunes d'aquestes creacions, ja es van poder veure el passat 18 d 'octubre coincidint amb la Manresa Zombie Walk, al mateix Casal de les Escodines, i d'altres van ser exposades al Centre Cívic Selves i Carner durant el mes de maig d'enguany.

Josep Ramon Domingo
Josep Ramon Domingo (Cadis, 1958, català d'adopció, actualment resident a la comarca del Bages) ve del camp de la il·lustració convencional (olis, aquarel·les, acrílics). Inicia els estudis de Belles Arts i altres cursos d'especialització a La Llotja i a l'Escola Massana. comença el seu bagatge professional a l'editorial Burguera i exerceix de professor d'aerografia a l'Escola d'Il·lustració JOSO.

S'ha dedicat a la il·lustració de portades per al sector editorial i publicitari, i els seus treballs s'han publicat als Estats Units, Anglaterra, Alemanya, França, Portugal i I tàlia. Ha treballat per a diverses editorials (Planeta, Circulo de Lectores, Plaza & Janés) i agències de publicitat (Tiempo, McCann, Tapsa, Ogilvy Bassat, per la qual va realitzar il·lustracions destinades a Terra Mítica i Port Aventura). Durant més de deu anys ha il·lustrat les caixes de Scalextric i Caja Roja Centenario de Nestlé. Actualment realitza les seves obres bàsicament amb tècniques digitals.

Apassionat del món dels còmics, de les il·lustracions gòtiques i de terror, després de moltes demandes dels seus seguidors, ara també realitza les seves obres amb la tècnica del tatuatge. Des de fa un temps té com agent a Norma Còmics i les seves obres es poden veure en publicacions d'Alemanya, Itàlia i Estats Units. Es poden seguir els seus treballs a: www.jrdomingo.com