L'ANJI Bages va aplegar 70 persones en el debat sobre la independència

Va ser el passat diumenge quan les diverses entitats favorables al dret a decidir van intercanviar opinions sobre el procés polític actual

Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 02 de novembre a les 11:08h
L'acte central de la campanya pel SíSí de l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Bages (ANJI) va convocar el passat diumenge 26 d'octubre un debat entre les joventuts polítiques favorables al procés sobiranista i a la independència per aportar arguments per votar-hi i mobilitzar el jovent.

Els grups polítics Procés Constituent, Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Joventuts d'Esquerra Republicana, Arran, Joves d'Esquerra Verda (JEV) i Joves de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) van explicar els seus motius per anar a votar el 9 de novembre. La majoria van ser crítics amb la proposta del Govern de la Generalitat per aquest nou 9N, menys Lluís Vall de les JNC. El membre de les JEV, l'alcaldable de Sant Joan, Albert Marañón, a més de reconèixer que votarà SíSí, també va apostar per recollir firmes per enviar-les a les institucions europees per criticar la postura estatal amb la consulta. 

En general, el debat va estar en la línia de mobilitzar els joves i de dotar d'arguments per anar a votar. Tot i això, en diverses ocasions hi va haver discussió entre les posicions i les estratègies per arribar cap a la independència. Després es va dur a terme un col·loqui entre el públic i els ponents juvenils que va acabar fent que l'acte s'allargués una hora més. 

El secretari de l'ANJI, Joan Gil, va interpel·lar als ponents. "Sou plenament conscients que tot  moviment polític i social té els seus tempos i ara estem en el clímax d'aquest, l'ANC i ANJI ja hem fet molt per empènyer pel procés, a què més esperarem per culminar-lo? La majoria van exposar que n'eren conscients, però que "no els preocupava que hi haguessin altres moviments socials que tinguessin també el seu moment". El representant de Joves de SI, Maiol Sanaüja, va afirmar que "si no fem ara la independència, Espanya es prepararà perquè no puguem tornar a plantejar-la mai més". Des de les JERC, Jordi Arisa va acabar la seva intervenció reclamant "que la política l'hem de fer els joves" i que "és bon símptoma que a les vuit del vespre d'un diumenge hi hagi tanta gent". Sanaüja també va exposar que el que caldrà després del nou 9N serà "repensar l'estratègia". El moderador, membre d'ANJI Bages, va "agafar el guant" i va recordar que l'associació juvenil farà una assemblea per decidir l'estratègia dels joves de l'ANC.

Entre el públic assistent, hi havia membres de l'Assemblea Nacional Catalana del Bages, membres dels diferents partits polítics convidats, participants de les consultes sobiranistes, de la cultura popular manresana i membres d'ANJI, alguns dels quals van començar l'acte convidant als joves que van assistir a la xerrada a participar en la seva associació perquè "és una oportunitat única".