Fonollosa pot restaurar el cor de l'església de Sant Vicenç de Fals

Imatge de Sant Vicenç de Fals l'any 2006.
Imatge de Sant Vicenç de Fals l'any 2006. | Ricard Ballo.
Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 01 de novembre a les 10:17h

Imatge de Sant Vicenç de Fals l'any 2006. Foto: Ricard Ballo.


El projecte que es proposa reconstruir la zona del cor de l'església de Sant Vicenç de Fals, a Fonollosa, ja és una realitat. Gràcies a la Diputació de Barcelona, que ha assumit el cost total de la confecció consistent en 23.353 euros, el que s'intentarà serà, de la mà del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, definir el conjunt d'actuacions necessàries encaminades per millorar i fer atractiu l'estat precari del lloc en qüestió.

En base als estudis previs i als projectes realitzats amb anterioritat, es busca garantir l'estabilitat i conservació de l'element, millorar-ne la seva imatge i la seguretat, per tal de posar-lo de nou en ús i al servei de la societat.

El conjunt monumental de Fals està  format per l'Església parroquial de creu llatina, a la qual s'adossa l'antiga rectoria i una altra torre cilà­ndrica de l'antic castell. Separada dels elements anteriors per un barranc, hi ha una altra torre de defensa, situada a la vessant dreta de la riera de Fonollosa.

També es conserven fonaments del segle XI, disposa d'una capella gòtica dels segles XV-XVI, la nau principal i la sagristia són del XVII, el campanar del XVIII, i la capella fonda del XIX.