Una activitat poètica clou «L'última ciutat»

Has sigut tot un seguit d'actes al voltant de l'art del cementiri

Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:05h
La Sala d'Exposicions de la Casa Lluvià acollirà aquest dijous, 30 de novembre a les 8 del vespre l'acte de clausura de l'exposició 'L'última ciutat', breu passeig per l'art del cementiri de Manresa. El grup teatral manresà El Retaule oferirà un recital de poesies relacionades amb la temàtica de la mort com a fil conductor.

L'exposició, que es va inaugurar el 26 de setembre, pretén contribuir a divulgar als ciutadans el coneixement del patrimoni que conté el cementiri de Manresa i es pot visitar fins al 31 d'octubre a la Sala d'Exposicions de la Casa Lluvià de 6 a 2/4 de 9 del vespre. 

Aquest projecte neix del treball de Fermí Bataller que ha plasmat en el documental 'L'última ciutat' que forma part de l'exposició. S'ha fet coincidir en unes dates especials com són les dels volts de Tots Sants, quan el cementiri bull d'activitat amb les visites dels familiars dels difunts que hi reposen. 

L'exposició està formada per una sèrie de plafons amb fotografies de les obres més rellevants del cementiri, una breu ressenya biogràfica dels arquitectes i escultors, autors de les mateixes. Forma part també de la mostra una sèrie de documents i plànols originals d'algunes de les obres i un plafó amb un resum de la història del cementiri municipal. Acompanya l'exposició la projecció contínua del documental 'L'última ciutat' amb una durada d'uns 17 minuts. 

L'exposició està organitzada per l'Ajuntament de Manresa-Centre Cultural El Casino i la delegació del Bages-Berguedà del COAC, compta amb el patrocini d'Àltima, la col·laboració de Marbres Valls i Obra Llar 2000 i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.