Àlex Catllà guanya la primera edició del Premi TIC3

En l'acte celebrat a la sala d'actes d'Althaia hi van assistir més de tres-centes persones, amb la presència del conseller Felip Puig i les principals entitats de Manresa.

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:10h
Àlex Catllà recollint el premi pel seu TFG.
Àlex Catllà recollint el premi pel seu TFG. | EPSEM.

Àlex Catllà recollint el premi pel seu TFG. Foto: EPSEM.


La proposta de control de drone d'Àlex Catllà es va erigir com a guanyador del primer Premi TIC3, que es va celebrar el passat 24 d'octubre dins del marc de l'acte de graduació de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

El premi TIC3, amb una dotació econòmica de 1000 euros, es va lliurar al millor treball de final de grau dels estudiants que es van graduar en d'enginyeria de sistemes TIC (iTIC).

Els patrocinadors del premi, Control i Selba, van ser els encarregats de lliurar el premi i fer un parlament agraint que es comptés amb el teixit empresarial per definir els requeriments del grau iTIC, que assoleix els seus primers graduats aquest any amb uns resultats molt notables quant al nombre i qualitat dels graduat.

També van insistir en la necessitat de mantenir i millorar el nivell dels estudis que la UPC-EPSEM ofereix i la relació amb les empreses del sector TIC per garantir el desenvolupament d'aquest sector al territori.

El projecte guanyador
El Treball de Final de Grau d' Àlex Catllà proposa el control d'un drone, en aquest cas un quadcopter (helicòpter amb quatre rotors), mitjançant una interfície el més propera possible al llenguatge gestual humà. Després de cercar informacions sobre diversos sistemes de sensorització possibles, l'autor es decanta per una eina concreta, disponible comercialment, capaç de detectar la posició de la mà i dels seus dits individuals. Es desenvolupa un codi de moviments molt intuïtiu que permet que la interacció amb el drone sigui molt natural.

L'aplicació final, és a dir, el control del drone, s'ha aconseguit plenament. Val a dir que el sistema de control que en resulta és notablement més senzill d'utilitzar per persones corrents, és a dir, no habituades a un comandament d'una aeronau.

L'Associació TIC3
TIC3 està formada actualment per un total de 58 empreses i entitats relacionades amb el sector de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC).

L'Associació pretén potenciar el sector TIC a la Catalunya Central i posar en valor les seves capacitats a través de la col·laboració de les empreses i entitats relacionades amb les noves tecnologies. Esdevé un marc de col·laboració entre sector privat, ensenyament, centres de recerca i les administracions, que vetlla per convertir el sector en estratègic pel territori i promou la realització de projectes molt més ambiciosos que els que permetrien les capacitats individuals dels seus membres.