Mostren les fotos del fons del Centre Excursionista

Memòria.cat acull una seixantena d'imatges de Manresa procedents de l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya

per Redacció , 29 d'octubre de 2014 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vista de la Seu des del Pont Vell. Foto: AFCEC


Des d'aquest dimecres el portal de webs Memòria.cat ofereix una seixantena de fotografies antigues de Manresa procedents del riquíssim Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.


Les fotos tenen una gran qualitat i un gran interès històric. S'hi poden veure vistes generals de Manresa, el pont vell, la basílica de la Seu, la Cova de Sant Ignasi, l'església de Sant Pere Màrtir, l'església de Sant Ignasi, l'interior de l'església de Sant Miquel (aquestes tres darreres foren enderrocades durant la Guerra Civil), Casa Caritat, el Teatre Kursaal, el torrent de Sant Ignasi, la baixada de la Seu, la caserna del Carme, la plaça Major, diversos carrers de la ciutat, la masia de la Culla i el Pont Llarg.

Les imatges són propietat del Centre Excursionista de Catalunya. Per publicar-les a www.memoria.cat es compta amb la seva autorització expressa, notificada el 8 de setembre passat. Els agraïm la seva disponibilitat i col·laboració.


Podeu veure les fotografies en aquest enllaç

 

Participació