Els artesencs pagaran un 5% menys de taxa d'escombraries

Perquè el nou sistema de recollida porta a porta fa que hi hagi estalvi en la despesa de l'abocador de Bufalvent

Redacció
24 d'octubre del 2014
Actualitzat el 25 d'octubre a les 10:22h
Els veïns d'Artés pagaran un 5% menys del rebut de la taxa d'escombraries del 2015 perquè el nou sistema de recollida selectiva porta a porta dóna bons resultats i, per tant, hi ha un estalvi en la despesa de l'abocador de Bufalvent donat que s'hi porten moltes menys tones de rebuig.
 
Dels 104 euros que es paguen actualment es passarà als 99 euros a l'any. Aquesta rebaixa de la taxa va ser el punt més significatiu del ple d'ahir al vespre, en el decurs del qual es van aprovar les ordenances per al 2015, que no experimenten canvis en relació a l'exercici actual, amb l'excepció de la rebaixa de la taxa de les escombraries per a les famílies. Els comerços pagaran d'acord amb la superfície que ocupin i les cases de pagès, on no es recull directament, hauran d'abonar 45 euros a l'any.
 
Com a novetat, gairebé anecdòtica però amb càrrega simbòlica, hi ha la bonificació del 75% de l'impost municipal sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics o amb mínim impacte ambientals. Els propietaris que es vulguin beneficiar de la reducció hauran de presentar la corresponent fitxa tècnica.
 
Les noves ordenances es va aprovar amb el vot favorable de l'equip de govern i CiU i l'abstenció de la CUP.