«Timó d'Atenes» arriba al Kursaal aquest cap de setmana

Redacció
24 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:48h
Una part de l'elenc d'actors que protagonitzarà "Timó d'Atenes".
Una part de l'elenc d'actors que protagonitzarà "Timó d'Atenes". | Felip Mena.

Una part de l'elenc d'actors que protagonitzarà "Timó d'Atenes". Foto: Felip Mena.


Només dos dies després de l'estrena al Festival Shakespeare, "Timó d'Atenes" passarà pel Kursaal de Manresa en doble funció. La primera serà aquest dissabte 25 d'octubre a les nou del vespre i la darrera s'interpretarà diumenge a les sis de la tarda. La Companyia "La Brutal" ens presenta l'adaptació d'aquesta obra de Shakespeare, protagonitzada per Julio Manrique i dirigida per David Selvas, en la qual es planteja la situació d'un home que viu la dualitat entre la generositat i la necessitat de ser estimat i admirat.

Timó és un ciutadà ric i poderós i és el centre de la vida social de la ciutat. És un gran amic dels seus amics, generós i mecenes de les arts. Però quan tot li comença a anar malament i demana ajuda als seus amics, aquests li giren l'esquena. A partir d'aquest moment la seva generositat es converteix en ràbia i odi, no només cap a qui no l'ha ajudat, sinó també contra tota la societat. Decideix aïllar-se de la ciutat i viure al marge de tot i de tothom. Però, ironies del destí, mentre regira el terra de la seva nova llar, troba un maletí ple d'or.
 
Timó d'Atenes té l'aire d'una faula, però va molt més enllà. Funciona com a laboratori de comportaments, com a joc de miralls d'una societat més que reconeixible. 

Les entrades tenen un preu de 25€, i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 8723636) o per internet.

Escola de l'Espectador, amb David Selvas
Les xerrades prèvies a les obres incloses dins de l'Escola de l'Espectador canvien d'horari, i a partir d'ara es faran en dissabte a dos quarts de vuit del vespre, amb la voluntat de facilitar-ne l'assistència al públic. En aquest cas, dissabte a  aquesta hora a la Sala Polivalent 1 del Kursaal tindrà lloc la xerrada que farà David Selvas, com a director de l'obra "Timó d'Atenes", que ens parlarà de la versió d'aquest Shakespeare que es veurà aquest cap de setmana.