Alerta Digital defensa els nazis del cas Stroika: «tocaven grups proetarres»

El programa “La ratonera” de la cadena ultra entrevista el familiar d'un dels condemnats que van participar en l'atac a quatre joves a les portes de la sala manresana i defensa que les detencions es van realitzar perquè "són persones no adeptes al règim"

Pere Fontanals
19 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 15:25h
990_1413718889Untitled-1
990_1413718889Untitled-1

Fragment del programa 'La Ratonera' d'Alerta Digital TV

Arran de la concentració de familiars dels condemnats per les pallisses nazis de davant de la sala Stroika de Manresa el mes de març de 2012, a la manifestació de Montjuïc del passat 12 d'Octubre, la cadena de televisió del mitjà digital d'ultradreta Alerta Digital, ha donat pàbul a la suposada confabulació que defensen els simpatitzants dels condemnats en el sentit que "els mossos van actuar contra ells només perquè figuraven en els fitxers com a simpatitzants de grups patriòtics espanyols".

En una accidentada entrevista al programa d'aquesta televisió digital 'La ratonera' del passat 16 d'octubre, Jesús Mateo, marit de la mare d'un dels detinguts, denuncia que un dia "a les 6 de la matinada, un grup d'homes encaputxats i amb metralleta van colpejar la porta de casa seva" i fins després no van saber que eren Mossos d'Esquadra que venien a endur-se el seu fillastre. El mateix Mateu denuncia que "durant tres dies no vàrem saber res de la detenció".

Sense temps per a dir res més, la connexió telefònica amb l'entrevistat es talla -per falta de bateria en el mòbil del programa- i és llavors que el presentador Armando Robles justifica la detenció dels 16 nazis dient que "això és com quan amb el franquisme, Franco visitava un poble i prèviament detenien els que no eren adeptes al règim". En aquest cas ha passat això, defensa Robles "ela van detenir perquè no són adeptes al règim". "Aquestes coses passen ara mateix en el nostre país, i en autonomies com la catalana, encara més", continua. "Havien de justificar les detencions davant del Conseller".

Ni en tot el fragment del programa ni durant l'entrevista no s'entra a valorar els fets del 23 de març de 2012 que van quedar provats durant el judici, quan un grup de setze persones encaputxades, llençant proclames nazis, van atacar amb armes contundents quatre joves davant de la sala manresana de l'Stroika, i a un d'ells, de 16 anys, el van deixar debatent-se entre la vida i la mort amb múltiples ferides al cap. L'única referència a aquesta nit que es va dir a 'La ratonera' d'Alerta Digital és que "tocaven dos grups antifeixistes i proetarres".

El passat mes de juliol l'Audiència de Barcelona va condemnar 10 dels 16 acusats a condemnes que van dels 16 als 18 anys per dos intents d'assassinat amb l'agreujant d'odi, lesions i danys, però els absol d'associació il·lícita i desordres públics. La fiscalia demanava penes de 37 a 39 anys de presó.