Ampans adquireix Formatges de Muntanyola

Permetrà crear 10 llocs de treball adaptats per a persones amb discapacitat intel·lectual

per Redacció , 17 d'octubre de 2014 a les 14:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ampans ha adquirit Formatges de Muntanyola. Foto: Ampans


Ampans ha començat a elaborar i a comercialitzar formatges artesanals de qualitat amb la incorporació d' una marca ja consolidada en el sector, Formatges de Muntanyola, els creadors de la qual, Maria Mariné i Jaume Coll, es jubilen sabent que el seu projecte tindrà continuïtat i donarà feina a persones amb discapacitat intel·lectual. 


Amb aquest nou projecte, Ampans, com a fundació que treballa per la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, aposta per les activitats agrosocials com una via d'integració laboral de les persones amb necessitats de suport especial pel tipus de tasques i processos que es realitzen en aquest sector i on es requereixen rutines molt establertes i feines molt manuals. La formatgeria permetrà donar feina a una desena de persones usuàries de l'entitat, que s'afegiran als treballadors que actualment treballen a Formatges de Muntanyola. 

Aquest nou projecte d'Ampans s'ha madurat durant anys, des de la incorporació de la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola) a les activitats comercials de l'entitat. Des de la recuperació de la vinya, amb la plantació de 4 noves hectàrees i una política d'aliances amb els cellers de la comarca, horts, oliveres i plantes aromàtiques, i properament, un ramat de 300 cabres que començaran a pasturar i donaran llet i carn, Ampans vol consolidar un projecte agrosocial viable i sostenible per inserir laboralment persones amb discapacitat intel·lectual.


La història de la Formatgeria
La Formatgeria creada per la Maria Mariné i el Jaume Coll, de Muntanyola (Osona), ha estat clau perquè Ampans fes el pas. El matrimoni, que es jubila, ha arribat a un acord amb l'entitat per traspassar el seu negoci i tot el seu coneixement. La Maria i el Jaume han fet de 'Formatges de Muntanyola', amb una trajectòria de més de 28 anys, una marca reconeguda dins del sector de formatges artesans quant a la qualitat, prestigi i varietat; van ser pioners a Catalunya en la producció de formatge amb llet de cabra i han aconseguit el reconeixement en l'àmbit internacional per al formatge tipus Garrotxa. Produeixen 50.000 kilos l'any i exporten a més de 20 països (EEUU, Nova Zelanda, Europa).

Actualment la formatgeria està ubicada a la masia de la Maria i el Jaume, i durant un any Ampans formarà el seu personal i aprendrà de la gestió i elaboració, amb la voluntat de continuar i fer avançar aquest projecte, aportant una dimensió social al producte. En el termini d'un any, aproximadament, la formatgeria es traslladarà a Urpina, des d'on es potenciarà el projecte agrosocial d'Ampans. 

 

Participació