Nova edició del programa de parelles lingüístiques al Bages

Durant tot el mes d'octubre la gent que hi estigui interessada, podrà apuntar-s'hi per aprendre o ensenyar català

per Redacció , Manresa, 16 d'octubre de 2014 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de Normalització Lingüística Montserrat engega una nova edició del Voluntariat per la llengua amb l'objectiu de fomentar la pràctica del català a través de la conversa. Aquesta activitat es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Per fer d'aprenent o voluntari cal ser major d'edat i disposar d'una hora lliure a la setmana. És una activitat còmoda i flexible, ja que cada parella lingüística decideix l'horari i el lloc de les seves trobades. 

Les inscripcions per a la pròxima formació de parelles lingüístiques es poden fer al CNL Montserrat (c/ Jaume I, 8, 2n) o al punt d'inscripció que la seu d'Òmnium Cultural Bages (c/ Bruc, 99) i s'acolliran durant tot el mes d'octubre. També es poden fer inscripcions en línia, a través del portal www.vxl.cat.


Totes les persones apuntades es trobaran a la presentació de parelles lingüístiques del 13 de novembre, a les 6 de la tarda, a la sala d'actes del Centre Cultural El Casino. L'acte servirà perquè els participants coneguin la parella que tenen assignada i  es donin les orientacions per al bon funcionament de les trobades.

En la passada edició es van formar una trentena de parelles que es van anar trobant una dia a la setmana durant deu setmanes. Passades aquestes deu sessions inicials la parella decideix si vol o no continuar (fins a les trenta sessions que, com a màxim, es permet en amb la mateixa persona). Hi ha casos, com el de la Yolande, de França, i la Paquita, que després de dos anys d'haver-se conegut gràcies al programa, han establert una autèntica amistat. 


El programa, que va néixer l'any 2003,  ha estat reconegut per la Unió Europea  com una de les millors pràctiques de reforç a l'aprenentatge d'una llengua. Durant els onze anys d'existència s'han format més de 88.000 parelles a tot Catalunya.

 

Participació