Althaia aplica una nova tècnica quirúrgica per al peu

La tècnica facilita una visió més clara i una major precisió als traumatòlegs durant la intervenció

Redacció
14 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 18:57h
La Unitat del Peu i Turmell del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d'Althaia (COT) aplica una nova tècnica quirúrgica per al tractament de la síndrome dolorosa de la part posterior del peu, que tècnicament inclou el Haglund, el pump bump i la tendinitis calcificant del tendó d'Aquiles. Es tracta d'una variació d'una tècnica ja existent que a Althaia ja s'ha aplicat a una vintena de malalts amb bons resultats. El dolor de la part posterior del peu és un motiu de consulta freqüent, amb una prevalença d'entre el 4 i el 21%, sent més freqüent en esportistes i en població de mitjana edat. 

A diferència de la tendència actual de fer intervencions mínimament invasiva, aquesta consisteix en fer un tipus d'abordatge obert que permet que el traumatòleg tingui una millor visió de les lesions. A més, li permet un accés més fàcil a la zona del peu que cal intervenir i una major precisió. Això està fent que els resultats postquirúrgics siguin molt bons i sense complicacions.

Després de la intervenció, el pacient segueix un programa de rehabilitació que li permet una recuperació més ràpida i amb un menor risc de complicacions. La majoria poden tornar a fer activitat física passats 3 mesos.

Recentment, s'ha publicat la descripció d'aquesta tècnica en la Revista del Pie y el Tobillo, que edita la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia de Peu i Turmell (SEMCPT). Aquí es detalla pas per pas la tècnica amb diferents fotografies de suport.  

Aquest és un dels exemples de l'interès que està despertant la nova tècnica per part de professionals d'altres organitzacions que volen conèixer més detalls del seu desenvolupament. En aquest sentit, fa poc s'ha presentat una comunicació sobre aquest tipus d'intervencions al Congrés Nacional de Peu i Turmell d'Itàlia que tindrà lloc a Milà.  

La Unitat de Peu i Turmell de la Fundació Althaia la integren el Dr. Jordi Codina (coordinador), Dra. Magda Edo, Dr. Miquel Angel Marín i el Dr. Manel de la Rosa.