L'ICS organitza un programa pels cuidadors de malalts crònics

"I, a tu, qui et cuida?", que té el suport de l'Ajuntament de Manresa i de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, comença el dia 15 d'octubre

Redacció
13 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 21:51h
L'Institut Català de la Salut, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, posa en marxa la segona edició del programa "I, a tu, qui et cuida?", adreçat a persones no professionals que tenen cura de malalts, generalment de familiars, amb afectacions cròniques. Des del 15 d'octubre i fins al mes de febrer, es faran trobades setmanals perquè tots els participants puguin compartir dubtes, experiències i problemàtiques comunes. L'objectiu d'aquest projecte, liderat pel Programa d'atenció domiciliària i equips de suport (PADES), és donar-los eines que també permetin als cuidadors tenir cura d'ells mateixos: aprendre a gestionar l'angoixa i a demanar ajuda quan els calgui; practicar tècniques de relaxació per prevenir l'esgotament emocional o afrontar la pèrdua dels éssers estimats, així com també altres aspectes pràctics com ara el funcionament de la xarxa sanitària a Catalunya o el testament vital. 
 
Cada sessió, d'una hora i mitja de durada, constarà d'una primera part informativa i una segona part de suport mutu amb l'assistència d'un cuidador convidat, que serà un espai on tots els assistents podran explicar la seva situació i les seves angoixes, per compartir-les amb la resta de participants, i aprendre de les idees i experiències dels companys els recursos que podran aplicar per gestionar més bé la seva situació.
 
El programa es durà a terme a Manresa, al CAP Bages, els dimecres de dos quarts d'onze a dotze del migdia. Les inscripcions es poden fer, de forma gratuïta, a través del telèfon 93 874 88 29, durant els matins. 
 
L'ICS a la Catalunya Central 
La Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000 habitants de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d'uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d'atenció primària i 112 consultoris locals.