Familiars dels condemnats pel cas Stroika es manifesten amb els ultres a Montjuïc

Exigeixen "Justicia presos Stroika" amb una pancarta de la mà de Falange, Democràcia Nacional, Nudo Patriotico Español, Alianza Nacional i membres de la División Europa

Pere Fontanals
12 d'octubre del 2014
Actualitzat el 13 d'octubre a les 15:59h
Familiars i amics dels nazis condemnats pel cas Stroika, a Montjuïc.
Familiars i amics dels nazis condemnats pel cas Stroika, a Montjuïc. | @bcr_

Familiars dels condemnats per la pallissa neonazi a un jove de 16 anys de davant l'Stroiks s'han manifestat amb una pancarta a la concentració ultra que aquest 12 d'octubre s'ha convocat a Montjuïc. Concretament els familiars sostenien una pancarta en que s'hi llegia 'Justicia presos Stroika'.

Cal recordar que el passat 18 de juliol l'Audiència de Barcelona va condemnar a penes d'entre 16 anys i mig i 19 anys de presó 10 dels 16 acusats per la pallissa d'un grup de neonazis a dos joves davant de la sala Stroika de Manresa el 24 de març de 2012. El tribunal els considera culpables de dos intents d'assassinat amb les agreujants de motius ideològics i disfressa i l'atenuant de reparació del dany, un delicte de lesions amb instrument perillós amb les mateixes agreujants i atenuants, un delicte de danys per incendi i una falta de lesions.

"La consulta vamos a reventar"
"La consulta vamos a reventar", "Gloria eterna a los de Blanquerna", "Ésta es la juventud de España", "Separatistas, Terroristas", "España entera y sólo una bandera", "Mossos d'Esquadra, a tomar por culo", "España se defiende y no se negocia", "Esta es nuestra tierra y hay que defenderla" han estat algunes de les consignes que han cridat i han portat en pancartes els 150 ultres que s'han manifestat aquest matí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona en defensa de la unitat d'Espanya aprofitant el 12-O.

La manifestació ha estat convocada per grupuscles feixistes i ultraespanyolistes com Falange, Democràcia Nacional, Nudo Patriotico Español, Alianza Nacional i membres de la División Europa, encarregats del "servei d'ordre" de la marxa.

Escortats per un fort dispositiu policial que ha generat escenes de tensió entre Mossos i convocants, els manifestants han marxat cap a la plaça Sant Jordi, brandant banderes falangistes, espanyoles amb l'àliga franquista i amb símbols feixistes. Una novetat incorporada aquest any han estat escuts de fusta per protegir els laterals dels manifestants.

Recull de notícies del cas Stroika