La Fundació Ibada inaugura el centre residencial de Castellgalí

Redacció
12 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:10h
Un moment de la inauguració de la residència Ibada a Castellgalí.
Un moment de la inauguració de la residència Ibada a Castellgalí. | FIbada

Un moment de la inauguració de la residència Ibada a Castellgalí. Foto: FIbada


La Fundació Ibada va inaugurar el passat dissabte 4 d'octubre el seu segon centre residencial, aquest ubicat a Castellgalí, amb la presència de la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que va presidir l'acte.

El president de la fundació, Josep Corrons, va recordat a la Consellera que encara no se'ls han adjudicat les places públiques que la Generalitat de Catalunya els va concedir fa quatre anys. L'alcalde del municipi, Cristòfol Gimeno, també ho reiterava: "necessitem el seu ajut, li demanem en nom de tots que comencin a concertar les places públiques per aquesta residència". Neus Munté, davant la demanda, va expressar que "en la mesura de les possibilitats" procedirà a l'adjudicació, ja que és un compromís "viu", però que són temps "difícils" i ho han de fer "tocant de peus a terra i amb realisme".

Durant la vetllada, Corrons, va explicar que la voluntat és gestionar el centre de Castellgalí com el de Navarcles, "amb l'objectiu que els residents se sentin com a casa". "Aquest és", afegeix, "un èxit de la iniciativa popular". És per aquest motiu que els dos centres treballen amb un programa d'eliminació de les subjeccions, certificat per la Fundació Cuidados Dignos, i amb els serveis enfocats a l'atenció de les persones.

L'acte inaugural es va clausurar amb la benedicció de Mossèn Morros i una visita oberta al públic per les instal·lacions. La festa va comptar amb l'actuació dels Galls del Diable de Castellgalí, els Nans de Castellgalí i el grup musical Pep i Mª José.