El sistema educatiu finlandès, al sisè Cicle Obert de Conferències de la FUB

La primera conferència serà a càrrec de Xavier Melgarejo, autor del llibre "Gràcies, Finlàndia"

Redacció
06 d'octubre del 2014
Els estudis d'Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB) han convidat l'expert Xavier Melgarejo a parlar d'"El sistema educatiu de Finlàndia" per inaugurar la sisena edició del Cicle Obert de Conferències Educatives, adreçat tant a alumnes dels estudis com a qualsevol persona interessada en el món de l'educació. El cicle s'iniciarà aquest dimecres, 8 d'octubre, a les sis de la tarda, a la Sala d'Actes de la FUB. Melgarejo, que és el director del Col·legi Claret de Barcelona, així com també llicenciat en Psicologia i doctor en Pedagogia, ha escrit el llibre "Gràcies, Finlàndia".
 
Més activitats a partir de l'any vinent
Aquesta serà l'única conferència del cicle que es durà a terme dins d'aquest primer trimestre d'activitat acadèmica. Les xerrades es reprendran el dia 28 de gener amb una conferència sobre la passió per investigar. El 12 de febrer, Mara Davoli, pedagoga de l'escola italiana Pablo Neruda de Reggio Emilia, parlarà de 'La cultura de la infància i la cultura de la ciutat'. La quarta conferència tractarà de 'La petita infància i la ciutat' i anirà a càrrec de membres de l'equip educatiu de l'escola Kinder de Barcelona. El cicle es tancarà el 28 d'abril amb la xerrada "D'Ullastrell a l'Antàrtida", a càrrec d'Antònia Fernàndez, mestra especialitzada en la pràctica matemàtica i col·laboradora dels estudis d'Educació Infantil de la FUB.
 
Paral·lelament al cicle de xerrades, els estudis han organitzat un nova edició del curs Escoles Singulars, que en aquesta ocasió es dedicarà a estudiar i treballar els casos d'espais exteriors singulars vinculats amb el món de l'educació. Aquest cicle inclourà, a més de les conferències, tot un seguit de sortides per conèixer espais com l'Escola Cavall Fort de Sant Cugat del Vallès, l'Escola Castellum de Sant Julià de Ramis i el Centre d'art contemporani i sostenibilitat El forn de la Calç de Calders. La inscripció al curs té un preu de 40 euros amb un petit descompte per alumnes d'Educació Infantil, mestres d'escoles que tenen conveni de pràctiques amb els estudis i participants de l'edició anterior.